Hoppning
27 oktober 2016 18:54

Mamma Elsa håller sin vana tumme

SupporterNu är det finaldags i Volkswagen Grand Prix. På banan finns Rolf-Göran Bengtsson och på läktaren såklart mamma Elsa som lär hålla tummen hårdast av alla.

Mamma Elsa håller sin vana tumme
Rolf-Göran Bengtsson hoppar på Elmia medan Elsa hejar på.

SÅ GICK DET I KLASSEN – LÄS HÄR

Medan Sveriges egen världsstjärna Rolf-Göran Bengtsson och hans fru Evi går banan inför Volkswagen Grand Prix kikar mamma Elsa ut över banan från VIP-avdelningen. Hon är alltid på plats i Falsterbo, Scandinavium och nu också Jönköping.
– Jag är inte alls så nervös längre. Jag har ju följt honom sedan han red en sådan här liten ponny, säger hon och måttar med handen i shettishöjd.
– Men jag håller såklart alltid tummen och hoppas att det ska gå åtminstone hyfsat bra.

Att hennes son, som hon körde till tävlingarna innan han själv hade körkort, är en riktig idol blir hon ständigt varse. Inte minst när de skulle ta en tur på mässan i dag.
– Det var helt omöjligt. Vi kom inte mer än ett par meter innan någon ville ta kort, säger Elsa och skrattar.

Lite egentid har de dock hunnit få. Rolf-Göran kom hem till Södra Sandby i måndags och under tisdagen for de mot Elmia tillsammans. Även när Elsa inte är på plats följer hon sonens framfart.
– Jag försöker följa honom på datorn.  Han är bra på att ringa också och ringer nästan jämt på vägen hem för att berätta hur det har gått.

När det nu är dags för Grand Prix-final på Elmia och senare GCT-final i Doha undviker hon helst att spekulera i hur det kommer att gå.
– Men om det går bra glädjer jag mig ordentligt, säger Elsa och håller upp en hårt knuten tumme inför kvällens hoppning.


Elsa är laddad. Foto: Roland Thunholm

SÅ GICK DET I KLASSEN – LÄS HÄR

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-