Världen
28 januari 2017 08:30

Man anmälde sig själv – misstänkt för tidelag

I norra Norge har en man olovligen tagit sig in i flera stallar för att "gosa med hästarna". Nu är mannen misstänkt för tidelag men själv nekar han till detta även om han erkänner att han tagit sig in i stallen.

Man anmälde sig själv – misstänkt för tidelag
(arkivbild)

Tidningen Land lantbruk berättar om mannen som tidigare i veckan anmälde sig själv till polisen och erkände att han tagit sig in i olika stall i de norra delarna av Norge. Detta efter att en kvinna upptäckte att någon brutit sig in på gården.
– Gårdsägaren kom på en person inne i stallet som inte hade något där att göra. Omständigheterna ger grund att tro att han har förgripit sig på en eller flera hästar, eller varit på gång med det, säger polisen Karl Erik Thomassen till Verdens Gang.

Kvinnan upptäckte mannen när hon gick ut för att kvällsfodra. När hon gick in till en av hästarna såg hon att det låg en man i den delen av stallet som var minst upplyst. Mannen försökte gömma sig, men när det inte lyckades berättade han att han var i stallet för att ”gosa med hästarna. Kvinnan försökte därefter stänga in mannen i byggnaden tills polisen kom men misslyckades med detta. Polisen hittade sedan en ryggsäck på platsen som förstärkte att mannen hade eller hade i avsikt att förgripa sig på hästarna.

Mannen ringde sedan själv till polisen och erkände att han felaktigt hade tagit sig in i flera stall men nekade till misstankarna om tidelag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-