Sverige
10 oktober 2020 06:32

Man åtalas för sadelbedrägerier

BrottFlera fall av bedrägerier med sadlar – eller rättare sagt utan sadlar – kan vara på väg mot en upplösning. Detta efter att en man åtalas.

Man åtalas för sadelbedrägerier
Enligt åklagaren har den åtalade sålt sadlar som han inte har levererat. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det är vid Kalmar tingsrätt som åtalet mot den yngre mannen är väckt.

Han är åtalad för flera fall av bedrägeri med sadlar inblandade. Det handlar om att mannen ska ha annonserat ut sadlar på sociala medier och fått personer att betala handpenning för sadlarna. Sedan har inga sadlar levererats.

Enligt åklagaren är brotten utförda 2018.

Den åtalade erkänner brotten. Som bevis för brotten har åklagaren bland annat swishkvitton.

Ett liknande fall är aktuellt i Örebro län. Där handlar det om ett yngre par som misstänks för att ha tagit betalt för hästutrustning som paret sedan inte har levererat. Det handlar om över 40 misstänkta brott under året, alla är inte hästrelaterade, och paret har häktats. Detta berättar Nerikes Allehanda.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden