Sverige
29 april 06:18

Man fortsatt häktad efter misstankar om ofredande vid ridskola

BrottDet är fortfarande inte klart för ett eventuellt åtal gällande den man i mellersta Sverige som är misstänkt för flera sexualbrott mot barn.

Man fortsatt häktad efter misstankar om ofredande vid ridskola
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Mannen, som är.i 30-årsåldern, har suttit häktad på grund av brottsmisstankarna sedan i början av året.

Nu begär aktuell åklagare att häktningstiden ska förlängas ytterligare.

Mannen är misstänkt för flera sexualbrott riktade mot barn. Det handlar om våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av barn och sexuellt ofredande av barn.

När det gäller det sistnämnda brottet är det specificerat när det gäller platsen som är i direkt anslutning till en ridskola i norra Sverige. Där kan det, enligt åklagaren, ha varit två fall av sexuellt ofredande av barn mellan den 22 och den 23 oktober 2022.

När det gäller övriga brott som mannen är misstänkt för anges olika orter i norra Sverige under slutet av oktober 2022 samt i januari 2023.

Kan undanröja bevis

Åklagaren har yrkat att mannen bör vara fortsatt häktad fram till den 5 maj då det bland annat finns risk för att han kan undanröja bevis och fortsätta begå brott.

Mannen ska även i fortsättningen ha restriktioner när det gäller umgänge med andra intagna, besök, elektronisk kommunikation och att skriva/ta emot brev under tiden i häkte.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden