Sport
11 juli 2014 14:03
Ridsportplus

Många bud på 5-årsvinnaren

Det har inte gått mer en timme sedan Marcus Westergren red svärmors Calmere till seger i 5-åringarnas championat i Falsterbo. Men buden från utlandet har redan strömmat in.

Många bud på 5-årsvinnaren
Marcus Westergren har redan fått många bud på vinnaren i 5-årsklassen. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Folk började fråga om försäljning redan efter första rundan som vi gjorde här, säger Marcus Westergren.

Han ser lycklig och nöjd ut efter segern i 5-årsfinalen. Men det är inte de enda framgångarna han har haft i Falsterbo. Meetinget började med att han vann första kvalet till de internationella klasserna med Casa de la Marta Bay. Nu vill han gärna rida söndagens Grand Prix med sin första häst, men det är inte säkert att det blir så trots att ekipaget var placerat i torsdagens GP-kval.  

Calmere har dock gjort sitt det här meetinget. Och 38-årige Marcus Westergren är smått lyrisk när han beskriver valacken som svarade bra på alla utmaningar han fick i omhoppningen.
– Han är otroligt cool. När hästar blir chockade tar de det på olika sätt, säger Marcus Westergren och syftar bland annat på sin anridning mot vattnet där han bad valacken att sträcka ut lite extra.
– Han kollar läget, sedan är han med på noterna.

Hopptekniken är det inget fel på heller. Och Marcus Westergren har fått många utländska bud på hästen redan. 
– Jag tror inte att jag har råd att behålla honom. 

Marcus Westergren, som bor och har sin hästverksamhet utanför Norrtälje, har även en häst i söndagens final för 6-åringar och ska rida lördagens derby på Zorba J.
– Jag har aldrig ridit Falsterbos derby. Däremot var jag placerad i Hamburgs derby när jag var 19.
– Zorba J har knappt sett bankar och andra typhinder som brukar vara med i derbyn. Men det ska bli kul att prova. Det är en sådan häst som jag ändå tror kan fungera i ett derby. 

Läs mer om 5-årsfinalen här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden