Sportnytt
26 april 2015 13:14

Många förändringar föreslås

Kortare dressyr och maraton i körningen, VM i distansritt fördelat på två dagar och minskad betydelse av de obligatoriska momenten i voltige är några förslag som ska diskuteras på FEI:s sportforum i början av veckan.

Många förändringar föreslås
Team Svea och andra lag på mästerskapsnivå kan få nya regler att förhålla sig till. (Arkivbild) Roland Thunholm

Framtiden för körning, voltige, distansritt och reining står på programmet när Internationella Ridsportförbundet, FEI, har sitt sportforum på måndag och tisdag. 

FEI:s tekniska kommitté för körning föreslår bland annat kortare dressyrtest och borttagande av ett delmoment i maratonkörningen för att möta kraven om ett mer kompakt tävlingsformat. Det finns också förslag om körning till musik och showinslag under tävlingarna för att göra dem mer underhållande för publiken. 

Från voltigens tekniska kommitté kommer ett förslag om att lag på mästerskap ska bestå av ett lag, en individuell manlig och en individuell kvinnlig voltigör. Momentet med de obligarotiska rörelserna föreslås också tas bort eller i allafall förändras. Kommittén vill också gärna utabeta rekomendationer för arrangörer när det gäller arenan, musik och ljussättning för att göra voltigen till ännu mer sevärd show. 

Reningens tekniska kommitté är inne på att minska antalet ekipage i lagtävlingar på mästerskap från tre till fyra. Kommittén vill också lyfta fram användandet av musik under tävlingar. 

När det gäller distansritt föreslår FEI:s tekniska kommitté att VM rids över två dagar, 100 kilometer varje dag, och att varje nation får delta med max fyra ekipage. Det finns också tankar på att mästerskapsbanor ska vara utformade så att de gynnar den ryttare som kan planera sin ridning bäst i stället för ren fart.  

Här finns alla förslag inför sportforumet. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden