Dressyr
15 juni 2020 17:05
Ridsportplus

Många frågetecken att räta ut kring EM i ungdomsdressyr

Besked dröjerI dag hade landslagsledningen för ungdomsryttare och ponnyryttare i dressyr ett första möte efter beskedet att det blir ett EM för ungdomsdressyren i Ungern i augusti. Men det blev inget beslut om deltagande eller inte. Först måste en rad frågor besvaras. Och flera länder tvekar att sända ekipage till EM.

Många frågetecken att räta ut kring EM i ungdomsdressyr
I fjol tog Danmarks Alexander Helgstrand tre guld under ponny-EM i dressyr. I år är det osäkert om Danmark skickar några ekipage. Foto: FEI/Łukasz Kowalski

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Går det att resa från Sverige till Ungern på ett säkert sätt? Hur fungerar det med försäkringar och vilka gränser får svenskar passera?
Det är några av alla frågor som ställdes när landslagsledningen för ungdomsdressyr hade telefonmöte på måndagseftermiddagen.
− Detta EM kommer att ridas under en pågående pandemi, med de restriktioner och allt annat som det innebär, säger Pytt Hamberg, landslagsledare för ponnydressyren.

Sedan det blev officiellt i förra veckan att det blir ett samlat EM i dressyr för ponny, children, juniorer, young rider och U25 i Ungern i augusti har hon haft kontakt med flera av de tänkbara ponnyryttarna.
− Många är på, och flera har hört av sig och vill åka. Men de vill också ha svar på alla frågor, frågor som vi nu får leta efter svaren på, säger Pytt Hamberg.

Även Tina Due-Boje, landslagsledare för young rider, har haft kontakt med sina ryttare.

− Jag har fått blandade signaler. En del vill åka, andra är mer tveksamma, och alla vill veta mer.
− Vi måste känna oss trygga innan vi beslutar om deltagande eller inte, säger hon.

Flera länder tvekar

Eurodressage har gjort en sammanställning över hur en del europeiska nationer tänker kring ungdoms-EM så här långt. Nederländerna satsar på att deltagande fullt ut, medan Storbritannien är mycket tveksamt till att sända deltagare och Danmark till en början sade nej men kan komma att ompröva det.

Vi kan i detta läge bara utgå från hur vi själva ska göra

Tina Due-Boje har inte funderat på vad det skulle betyda om viktiga dressyrnationer skulle välja att avstå från EM.
− Vi kan i detta läge bara utgå från hur vi själva ska göra. Vi hoppas på att hitta lösningar för ett deltagande, men det finns en del frågor vi behöver ställa, och väntar mer information från FEI, innan vi kommer till ett beslut, säger Tina Due-Boje.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden