Nyheter
19 april 2020 12:50

”Många ridklubbar kommer att få känna på verkligheten om det här fortsätter”

Tufft lägeLyckligtvis fortsätter ridskolan som vanligt på Borås Fältrittklubb, men de inställda tävlingarna tär på klubbens ekonomi. 300 000 kronor är redan borta. Regeringens krispengar dröjer dock till midsommar – och om höstens tävlingar också ställs in kan det bli riktigt kärvt.

”Många ridklubbar kommer att få känna på verkligheten om det här fortsätter”
Populära Änglahoppet går i Borås varje höst och är en av Nordens äldsta ponnytävlingar. Foto: Susanne Högdahl

– Det är många ridklubbar som kommer att få känna på verkligheten om det här fortsätter. Det är inte som att man kastar in matchtröjan i tvättmaskinen när man är klar för dagen och lägger bollen åt sidan, de här 30-35 hästarna kostar att driva varje dag, säger Sara Eriksson, verksamhetschef på Borås Fältrittklubb, till Borås Tidning.

Borås Fältrittklubb har fått ställa in tre tävlingar under våren, vilket innebär förlorade intäkter på cirka 300 000 kronor. Pengar de hoppas få igen via regeringens stödpaket på 500 miljoner kronor till idrottsrörelsen. Den 1 maj öppnar Riksidrottsförbundet ansökan och Borås Fältrittklubb står redan i startgroparna. Om ansökan faller väl ut sitter dock inte pengarna på kontot förrän till midsommar.

Riksidrottsförbundets ordförande, Björn Eriksson, förklarade under en presskonferens på fredagen vad som nu väntar för att krispengarna ska kunna fördelas ut till Sveriges cirka 19 000 föreningar.
– Man måste göra det rättvist och då måste vi gå ut och ge folk en chans att söka. Då måste man ge dem ett par-tre veckor och sedan behöver vi en månad för att göra det rättvist. Det är bättre att dela ut pengarna före midsommar och att det finns en chans att det är rättvist än att vi sjabblar och det blir orättvist, säger han till TT.

Samtidigt öppnade han upp för att det kan bli aktuellt med ytterligare ett krispaket.

Lyckligtvis fortgår ridskolan i stort sett som vanligt på Borås Fältrittklubb, men om även höstens fyra tävlingar måste ställas in blir det svårare att hämta igen.
– Om det inte kör igång efter sommaren kommer vi nog att börja svettas lite, säger Sara Eriksson till Borås Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden