Hoppning
24 mars 16:47
Ridsportplus

Marcus Westergren 1,50-vinnare i Spanien: ”Fick brodda ordentligt”

Sunshine TourVärsta broddarna och ett sto med attityd och kämparglöd. Det var det vinnande konceptet när Marcus Westergren red Astree de Burgo till seger i torsdagens huvudklass över 1,50-hinder på Sunshine Tour där solen har tagit paus på torsdagen. "Hon är så naturligt snabb, jag la till och med till extra galoppsprång på några distanser," säger ryttaren som har varit på plats i Spanien i sju veckor.

Marcus Westergren 1,50-vinnare i Spanien: ”Fick brodda ordentligt”
Marcus Westergren och Astree de Burgo på väg mot seger. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Marcus Westergren har slagit sig ner med några ur teamet på en av de många restaurangerna inne på tävlingsområdet för en sen lunch inomhus – regnet strilar sakta ner utanför fönstren och flera av torsdagens klasser har flyttats fram.

Hon är en kämpe, superhärlig även om hon har en hel del idéer och mycket attityd. Marcus Westergren om Astree de Burgo.

Först var team Westergren två veckor på touren i spanska Valencia. Nu har Westergrens snart hängt på Sunshine Tour i södra Spanien i fem veckor och på torsdagen slog Marcus Westergren till med en seger i 1,50-klassen med 45 starter tillsammans med Astree de Burgo (SF sto f 2010 e Kannan-Socrate de Chivre, uppf Jean-Paul Sels, äg Lena Westergren, Susanne Wetterlin).

Detta i ihållande regn – något som inte verkade bekomma stoet nämnvärt när hon kämpade sig runt inne på den stora gräsbanan.
– Nej, det var bara att brodda på ordentligt. Hon är en kämpe, superhärlig även om hon har en hel del idéer och mycket attityd, säger 46-årige Marcus Westergren som har haft stoet sedan hon var åtta år.

”Stor och tung”

Tillsammans har de startat 1,60-klasser och vunnit 1,50-klasser, bland annat på Sunshine Tour för två år sedan.
– Hon är stor och tung och har haft lite skador men är en fantastisk dam att rida när hon är okej. Hon är så naturligt snabb, jag la till och med till extra galoppsprång på några distanser. Jag är väldigt glad att ha henne.

Det är tredje gången Marcus Westergren drar till Spanien tidigt på våren, han har åtta hästar med sig i år.
– Det är ett bra sätt för hästarna att komma igång på tävlingssäsongen, säger han.

Även Westergrens 10-åriga sto Hurry Up G har plockat priser i 1,50-klasser i Spanien.
– Hon har varit fantastiskt men fick tyvärr lymfangit förra veckan och har behandlats. Det fungerar jättebra med veterinärer här, jag känner mig trygg med dem, säger Marcus Westergren.

Fyra övernattningar

Planerna på den långa hemresan börjar ta form då touren slutar på söndag. Det är mycket logistik och kräver fyra övernattningar på vägen. Ett av stoppen blir i Belgien där två hästar lämnas för att gå Nations Cup-meetinget för det yngre ryttargardet om ett par veckor. 13-årige sonen Carl-Hugo Westergren är taggad för detta och har förberett sig genom att bland annat vara placerad i 1,40-hoppning med familjens 8-årige Crunch Air under vistelsen i Spanien.

– Sedan får vi se vad som händer för mig under tävlingssäsongen, vilka dörrar som kanske öppnas, säger Marcus Westergren som ingår i utmanartruppen med Hurry Up G.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden