Dressyr
10 maj 2014 17:50

Marina för hela slanten

Första och sista start i U25-klassen på Ericsberg var Marina Mattsson. Första och andra plats blev slutresultatet för den 20-åriga U25-ryttaren som rider Cassio och Beckham så förtjänstfullt.

Marina för hela slanten
Marina Mattsson på den vackre Cassio i ensamt majestät på ärevarvet. Photo: Roland Thunholm

Fem ryttare och sex ekipage startar i U25-rundan  på Ericsberg under helgen. Klasserna håller inte SM-status officiellt men de fem ryttarna rider också i Lövsta Future Challenge som är  landets mesta U25-tour. Så till nästa år kanske förbundet etablerar en SM-klass även för U25-gardet.

I dagens Intermédiare II dömde de internationella domarna som även dömer SM, nämligen Lone Dichman, Gustaf Svalling, Bo Åhman, Dr Dieter Schüller och Peter Holler. De var rörande eniga om att sista startande Marina Mattsson med Cassio var dagens bästa ekipage, liksom att Beckham var nummer två.

– Jag satsade på att ge Cassio en bra runda utan för mycket press, det är bara hans andra Int II och jag vill att han ska få en bra upplevelse, berättar Marina. – Cassio har inte direkt svårt för något men vi kan inte göra de största travökningarna, hans storlek gör att han lätt tappar balansen. Byten i varje fungerar för att han är så känslig och elektrisk, sen har han lätt för det mesta.
-Beckham blev väldigt het i galoppen idag, men har har jättelätt för piaff och passage, det är hans styrkor.

Marina arbetar heltid som beridare på Hannell Dressage och rider YR-klasser i år med Double Diamond II. Med Cassio satsar hon på U25-nivån.

Till söndagmogons U25 Grand Prix kommer Sara Skeppstrand och Johanna Due-Boje som låg närmast efter att försöka ge Marina en match.

Resultat

Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden