Dressyr
9 juni 2014 06:59

SM-guld till Marina Mattsson

Marina Mattsson har från och med i dag ytterligare en SM-medalj att lägga till i samlingen. Med den godkända hingsten Double Diamond II 1133 red hon hem SM-segern för unga ryttare i Strömsholm.

SM-guld till Marina Mattsson
Marina Mattsson tog hand om SM-guldet för unga ryttare tillsammans med Double Diamond II. Roland Thunholm

– Det är jättekul. Jag är jättenöjd med att ha gjort ett felfritt program. Nu har vi gjort tre rundor över 70 procent under helgen, säger Marina om helgens tredje seger tillsammans med Double Diamond II 1133 (e Don Primero-Romadour II).

Marina har en fantastisk helg i Strömsholm där hon bland annat vunnit båda kvalen till SM och nu också, föga oväntat, även SM-finalen. Söndagens ritt i GP-küren slutade med 73,350 procent. Det var en jämn och stabil ritt, med bland annat mjuka galoppiruetter. Den godkända hingsten Double Diamond II är erfaren i gemet.
– Han gör alltid sitt jobb och det är en trygghet att han är en så säker häst. Han har gått dessa klasser ett tag vilket gör att han inte är tittig.
SM-guldet var söndagens andra vinst för Marina. Tidigare under dagen vann hon även Lövsta Future Challenge för Unga ryttare tillsammans med Cassio.

Silvermedaljen gick till Ellinor Magnusson och Pixar, som slutade på tredje plats i küren.
– Det känns förstås väldigt bra, men sen hade jag lite väntat mig en medalj med tanke på hur bra det gått under helgen, säger hon. 

Anna Drugge, som blev fjärdeplacerad i klassen, fick SM-bronset runt halsen.
– Så skön känsla att få medalj! Förra året kom vi precis utanför medaljplacering så det här känns bara jättebra, säger hon.

Söndagens finalomgång hade även Djursholmsryttaren Victoria Appleyard på en fin andraplats tillsammans med sin valack Sir Willy på 70,750%.

Josefine Hansson/Gunilla Säwenmyr

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden