Dressyr
22 januari 2021 11:34

Mästerskapsmedaljör såld till USA

FörsäljningHan har vunnit Lövsta Future Challenge, tagit SM-guld och varit placerad på EM för U25. Nu är dressyrhästen exporterad till USA.

Mästerskapsmedaljör såld till USA
Marina Matsson och Quartermain i Friends. Foto: Hannell Dressage Stable

Det handlar om Hannell Dressage Stable som har har sålt tävlingshästen Quartermain (val f 2009 e Quarterback-Wilawander xx, uppf Anette Holst) till USA..

Tillsammans med Hannells beridare Marina Mattsson har han bland annat vunnit 7-års championatet på Elmia 2016 och varit framgångsrik i lilla rundan internationellt 2017. Ekipaget vann Dressage Power Future Stars i Friends 2017 och vann sedan finalen i Lövsta Future Challenge för unga hästar 2018. Det har också blivit en femteplacering på EM för U25 samt ett SM-brons på seniornivå för ekipaget.

Nu berättas i ett pressmeddelande att valacken är såld till USA: ”Jag har haft kontrakt på Quartermain i fem år och kontraktet gick ut efter OS i Tokyo 2020, som inte blev av. Enligt vårt avtal skulle hästen säljas efter OS. Jag har haft fantastiskt mycket glädje av Qorre och är jätteglad för att ha haft honom hela denna tiden”, säger Marina Mattsson i pressmeddelandet.

Ryttaren har nu fått ett nytt kontrakt på en annan talangfull tävlingshäst som är på väg upp i Grand Prix och ytterligare två hästar på väg upp till Grand Prix står till hennes förfogande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden