Ponny
12 juli 2020 20:30

Mathilda Hansson i vinnartagen på Sundbyholm

NationelltDet har hoppats flera Medelsvår A-klasser för ponnyer under helgen. På Sundbyholms nationella tävlingar blev Mathilda Hansson en av söndagens Medelsvår A-vinnare.

Mathilda Hansson i vinnartagen på Sundbyholm
Flyingeryttaren Mathilda Hansson på väg mot seger. Foto: Privat

Det var Flyingeryttaren Mathilda Hanssons fjärde Medelsvår A-hoppning. Två felfria rundor på Sundbyholms nationella klass räckte hela vägen till seger i kategori C tillsammans med 12-årige valacken Unsphinx D’hurl ’Vent.

Klassen hade tolv startande och fyra av dem var felfria i grundomgången och gjorde upp i en omhoppning.

Mathilda Hansson vann även en Medelsvår B med sin B-ponny Stings Yaris.

Resultat, Msv A, kategori C, Sundbyholm

Sundbyholm hade också en Medelsvår A för kategori D med elva startande på söndagen. Denna klass vanns av Strömsholmsryttaren Ebba Danielsson/Dynamite Spartacus före Thea Gånehed som kom tvåa, trea och fyra (!).

I denna klass var fem felfria i grundomgången, och två av dem fortsatte felfritt även i omhoppning. Dynamite Spartacus var klart snabbast och vann med över sex sekunder tillgodo. Även Ebba Danielsson vann en Medelsvår B tidigare under meetinget.

Resultat, Medelsvår A, kategori D, Sundbyholm

Hos Växjöortens Fältrittklubb hoppades också en nationell Medelsvår A på söndagen. Kategori C vanns av Loviza Ardenmark/Wrapgaardens Magic och kategori D av Wilma Dahlander/Shanbo Ciaran. De båda kategorierna hade tre startande vardera och det var enbart vinnarna som var felfria.

Resultat, Medelsvår A, Växjö

På Fjälkestad Ridklubbs nationella hoppningar var det tre ekipage som startade ponnyernas Medelsvår A. Här vann Clara Hermelin som enda nolla med Mr Jack Sparrow.

Resultat, Medelsvår A, Fjälkestad

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden