Hoppning
25 juni 2017 18:20

Mathilda Karlsson felfri i Monaco

ńven om det inte blev någon svensksuccé vid Global Champions Leauge och Global Champions Tour i Monaco blev det fina ritter av Mathilda Karlsson. Under första omgången red hon felfritt över 1,55 med AD Quontina.

Mathilda Karlsson felfri i Monaco
Mathilda Karlsson red felfritt i GCL i Monaco

Sjunde omgången av Global Champions Tour och Global Champions Leauge reds under helgen i Monaco. Svensk ryttare på plats i de högre klasserna var denna gång Mathilda Karlsson som även ingick i laget Moscow Bears. I fredagens första omgång av Global Champions Leauge red Mathilda felfritt i grundomgången med AD Quantina (HOLST sto f-02 e Quantum-Lombard). I omhoppningen blev det 12 fel för ekipaget och med det hamnade Mathilda på en sjuttonde plats av 48 startande – dock utanför placering.

Detta var Mathildas första felfria ritt på de här höjderna i GCT/CCL. Mathildas lagkamrat i Moscow Bears, Kevin Jochems, Nederländerna, red dock med 12 fel i grundomgången vilket placerade Moscow Bear på en tolfte plats efter första omgången.

Under lördagen fick Mathilda och AD Quantina fem fel i grundomgången och kom på 29:e plats av 49 startande i den andra omgången av GCL. Denna gång drog Kevin Jochems på sig 17 fel, och Moscow Bears slutade med detta – trots Mathildas fina insatser – på en femtonde plats i Monaco.

Segrande lag i Monaco blev Vienna Eagles där Gregory Wathelet/Eldorado van het Vijerhof och Niels Bruynseels/Cas de Liberte inte fick ett enda hinderfel under de två omgångarna. Ett tidsfel blev resultatet. Det andra svensklaget (dock utan svenskar denna omgång) Mexico Amigos kom i Monaco på tredje plats.

Efter sju omgångar ligger nu Mexico Amigos på en femte platas i tabellen medans Moscow Bears ligger på en stadig sista plats.

Ställning GCL efter sju omgångar


Nästan en miljon kronor i prispengar blev det för Alberto Zorzi och Cornetto K i Monaco. Foto: Stefano Grasso.

Segrade i lördagens GCT Grand Prix över hinder på 1,60 gjorde Alberto Zorzi, Italien, på Cornetto K före Christian Ahlmann, Tyskland, på Dolocia. Segern gav Alberto Zorzi nästan en miljon kronor i prispengar. Alberto Zoezi kliver med Monaco-segern upp till tredje plats i tabellen, medan Christian Ahlmann avancerade till ledningen tack vare sin andraplats. Främsta svensk i tabellen är Evelina Tovek på en 39:e plats.

Ställning GCT efter sju omgångar

Även svenska ryttaren Peter Gustafson var på plats i Monaco, och han plockade flera placeringar i lägre klasser.

Resultat från Monaco

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-