Sportnytt
9 augusti 2017 16:29

Medaljjakten är igång – stark start av dressyrjuniorerna

Medaljjakten har tagit fart på EM för children, junior och young rider i både hoppning och dressyr. Inte minst de svenska juniorlaget i dressyr fick en smakstart.

Medaljjakten är igång – stark start av dressyrjuniorerna
De svenska dressyrjuniorerna inledde starkt.

På EM i hoppning i Slovakien var det förra årets svenska mästare som började bäst av de svenska ryttarna i childrenklassen. Beata Hermelin med VDL Titanic satte den enda svenska nollan och gick in på plats 35 av över 100 ekipage.


Beata Hermelin inledde med felfritt, precis som hon hoppades på. Arkivbild: Lottapictures

Bland young riders är det årets SM-tvåa Hedda Wallin som ligger bäst till efter den inledande hoppningen på plats 32 av 88 med Quick Step VR. Viggo Björklund ligger precis efter, på plats 38, med Vincero. Young riders hoppar sin första lagklass, som även är det andra individuella kvalet, i morgon. Juniorerna hoppar sin första klass under  onsdagseftermiddagen.

På dressyr-EM har två av fyra svenska juniorer ridit: Ebba Kjellberg/Boegegardens  Limbery och Elin Mattsson/Cognac. Ryttarna levererade 69,487 respektive 70,243 procent och det betyder att det svenska laget ligger trea när halva startfältet har ridit. Elin ligger sexa och Ebba ligger åtta inför fortsättningen som tar vid i morgon bitti.
I lagklassen toppar Tyskland, följt av Holland.
– Vi har ett riktigt bra läge inför morgondagen säger Marianne Esseen-Söderberg, chef d’equipe, i ett pressmeddelande.

Start- och resultatlistor dressyr
Start- och resultatlistor hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden