Hoppning
14 januari 06:25

Medaljören Tinka’s Boy är död

Ur tidenDen lille fuxhingsten Tinka's Boy, en av Schweiz bästa hopphästar någonsin som även var framgångsrik inom aveln, har somnat in. Hingsten blev hela 33 år gammal.

Medaljören Tinka’s Boy är död
Tinka's Boy och Markus Fuchs hade stora framgångar tillsammans. Foto: Jaques Toffi

Med Markus Fuchs hoppade Tinka’s Boy (f -89, e Zuidpool-Zeus) lätt över hinder lika höga som han själv – hingsten mätte endast 162 centimeter i manken, men det var inget som bekymrade honom. Han startade sin internationella karriär i Storbritannien med Nick Skelton i sadeln, innan han som 8-åring kom till Schweiz och Markus Fuchs.

Under sin karriär vann Tinka’s Boy 26 internationella Grand Prix och flera medaljer – bland annat ett lagsilver på OS i Sydney 2000 samt flera EM-medaljer. Vinsten i världscupfinalen i Göteborg 2001 ses som en av ekipagets största individuella meriter, och Markus Fuchs har kallat hingsten för ”the horse of my life”.

2006 pensionerades Tinka’s Boy från hoppsporten men fortsatte verka i aveln. Han har lämnat en rad framgångsrika avkommor i svår klass.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden