Blogg
4 februari 2013 12:26

Mellanvecka för Linns ponnyer

Efter Emma-träningen blev det en lugn vecka. På veckans första dag har jag oftast stallfritt, så båda ponnysarna fick gå i skritten.

Jag brukar ha måndagar som vilodag för dem för att vi  har oftast tävlat eller hopptränat under helgen. Då brukar jag också  försöka göra bort alla läxor som vi fått. Jag försöker också vara med mina kompisar och hitta på något utanför stallet.

Eftersom jag fick en del presentkort i julklapp så åkte jag ner på stan efter skolan för att köpa lite kläder som jag behövde. Hämtade också ut ett paket som äntligen kommit – Grace nya vintertäcke, nu kan hon vara ute en hel dag utan att behöva gå in tidigare när det är riktigt kallt, ett riktigt tjockt täcke med helhals och det passade henne perfekt, så nu behöver hon inte frysa.

Tisdagar innebär hoppträning och denna dag fick Appe vara med eftersom jag vill att han ska vara helt igång efter vintervilan inför vår hemmatävling som är i slutet på februari, jag har tänkt rida en LC på lördagen och en LB på söndagen.

Han var precis som han brukar, alltid jätteglad att få hoppa och vara med, min underbara ponny, han älskar verkligen att hoppa, det blev också något bocksprång mellan ett par hinder.
Han får mig alltid att skratta, när han var ny för mig så tyckte jag att han var en lite väl pigg ponny men nu skrattar jag bara åt hans påhitt.


Grace blir longerad i paddocken.

Mamma longerade Grace ute i paddocken, hon hade också haft roligt där ute åt Grace som tydligen också tyckte att luftsprång var jätteroligt. Jag kommer att hoppa en LC och LB på lördag, och en LA på söndag med Grace på vår första tävling här hemma och mitt mål är att hitta en bra känsla med fina rundor.


Hippologums paddock, fylld av snö.

Eftersom det kom ganska mycket snö i onsdags så passade jag på att rida ute med båda ponnysarna i paddocken i djupsnön som extra träning. Det är verkligen härligast att rida ute när man kan, det är så mysigt och hästarna mår verkligen bra av det, trots att vi har två  ridhus här i Umeå på Hippologum så är det alltid så himla många som ska rida så det blir fullt i dem speciellt på kvällarna.


Ett av de två ridhusen på Hippologum.

Jag längtar till sommaren då man kan rida på utebanorna och då finns det gott om plats och man kan rida som man vill.

På torsdagar har jag ”Elevens val” på min skola, som innebär att man får välja sin idrott och sluta klockan elva för att kunna satsa på den. Då åker alltid jag, mamma, min tränare Frida och hennes bebis Hugo (som också är min kusin) till Hippo som vårt stall kallas, det heter egentligen  Hippologum. Om du någon gång har varit i Helsingborg så ser det exakt likadant ut.

Kände att ett dressyrpass var vad både jag och mina ponnysar behövde så med hjälp av Frida så tränade jag på både övergångar och att rida utan stigbyglar för att träna på min sits och skänkel. Jag brukar alltid försöka rida utan stigbyglar en stund under alla mina ridpass!
Gick också tillbaka från pelhambettet till ett vanligt tredelat bett, trots att pelhambettet fungerat så bra så ska jag bara försöka rida med det när jag hoppar.

I fredags så slutade jag skolan halv två och mamma och jag åkte till färgaffären för att köpa färg eftersom jag äntligen ska få göra om mitt rum, har haft samma tapeter sen jag var typ fem år. Mamma och pappa hade lovat att när jag fyller 13 så ska vi göra om, så nu var det dax!
Jag älskar marinblått, har det på alla mina hästprylar så nu får mitt rum bli i samma färg.

Skritten fick göra jobbet på fredagen, eftersom ponnysarna får ta det lite lugnare i veckan men tycker ändå att det är viktigt att de får röra på sig, så fick de gå i 45 minuter. Under tiden så mockade jag och fyllde upp med nytt pellets strö både till Grace och Apache, jag har nyss bytt från spån till strö eftersom det dammar mindre, och det är mycket mer lättmockat!

Jag passade också på att städa min skrubb, smörja lite och ta hem några schabrak som ska tvättas inför min och Grace andra Jumpclub-träning till helgen.

Det blev tacos till middag, bara jag och mamma hemma eftersom pappa åkte till vår stuga för att bygga klart på vårt stall i helgen. Hoppas det blir klart snart så vi kan åka ut dit med ponnysarna och mysa!

I lördags ringde mobilen redan halv sju, på helgen brukar jag hoppa. Mamma packade med frulle för att ta med oss eftersom jag verkligen är urdålig på att äta frukost direkt när jag vaknar, det är inget bra speciellt inte när man ska tävla eller något annat viktigt.

Som tur var så var det redan flera hinder uppe när vi kom så vi behövde bara göra i ordning hästarna. Det var jag, Frida och en tjej som heter Sara som hoppade. Jag fortsatte att rida in mig på det nya pelhambettet, tränade på att Grace ska vara lugn och vänta och att anpassa tempot för att hitta avståndet. Hon var verkligen jättefin och jag kände mig supernöjd med träningen.

Så när klockan var halv tio på morgonen så var vi redan klara i stallet för att åka hem och måla om mitt rum. Det tog hela lördagen men det blev verkligen jättefint när vi var klara, det blev vita väggar och marinblå detaljer. 🙂


Linns nymålade rum.

I söndags så tittade solen äntligen fram, fint väder men ganska kallt, så båda ponnysarna fick sig en skogspromenad. Hann också hjälpa till när det var banträning för stora hästar hela dagen och sen åkte jag hem för att bada bastu och mysa i soffan.

Nästa vecka ska jag på en föreläsning om kost för ryttare (det kan ju vara bra för mig :), rida markarbete och dressyr för att försöka förbereda mig på bästa sätt innan resan ner till Jumpclub, vi åker på torsdag vid lunch. Där blir det markträning, banträning och Grace ska veterinärbesiktas.
Jag är jättetaggad att få träna för Lotta och Sylve och få äta Ivans goda mat igen…mums…
Hej då för denna gång!
/Linn

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden