Sport
25 juli 2022 10:27
Ridsportplus

Mer fälttävlan i SIHS:s 30-årsjubileum

SIHS 2022Sweden International Horse Show fyller 30 år, vilket självklart måste firas lite extra. Nu släpps biljetterna till höstens jubileumsföreställningar.
- Det kommer att bli återblickar, men i ny tappning, lovar Christin Ericsson, som är huvudansvarig för evenemanget.

Mer fälttävlan i SIHS:s 30-årsjubileum
Frida Andersén vann inomhusfälttävlan på SIHS 2021. I år får fälttävlan ännu mer utrymme i programmet. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Christinericsson
  Christin Ericsson, event director för Sweden International Horse Show.

  Tävlingarna i Friends arena, som traditionsenligt arrangeras första helgen i advent, har redan ett antal besökare klara. Det är alla som har köpt de speciella biljetter som släpptes i maj.

  – Vi har kallat det för vår guld-weekend. Det är biljetter till alla föreställningar med lite extra guldkant på, som speciella sittplatser, goodiebags med mera. Responsen på de biljetterna har varit god, även om det fortfarande finns några kvar, förklarar Christin Ericsson.

  Totalt bjuder SIHS på tio föreställningar, med start torsdag kväll. En nyhet från förra året var det öppna genrepet på torsdagseftermiddagen. Även i år kan besökare som har biljett till mässan eller torsdagskvällens föreställning, även komma och se vad som händer i arenan från torsdag lunch.

  – Mässarenan kommer att dra igång sina första aktiviteter redan 12.30 på torsdagen, så det händer mycket redan från start, berättar Christin.

  Dubbelt upp med fälttävlan

  I tävlingsarenan är det som vanligt hoppning, med Grand Prix-klassen som höjdpunkt. Dressyrens Topp 10 återkommer förstås, liksom världscupen i fyrspannskörning och världscupfinalen i tölt. I år kommer man dessutom att utöka fälttävlansdelen som nu har tävling både på torsdag och söndag.

  – Vi gör en spännande satsning på fälttävlan som vi verkligen tror på. Vi vet att publiken gillar det och vi har pratat med både svenska och internationella fälttävlansryttare som verkligen ser fram mot det här. Förra året fick de tävla inför 14 000 entusiastiska åskådare på söndagskvällen, och det är i det närmaste unikt för dem, förklarar Christin.

  Men tävlingsgrenarna i all ära, för många är SIHS-showerna det som lockar. Och eftersom det är 30-årsjubileum för tävlingarna i år lovar Christin att det ska bli något extra.

  – Owe Sandström leder som vanligt showerna och att det är 30-årsjubileum kommer absolut att märkas. Vi ska titta tillbaka men kommer att göra det i en ny tappning.

  Läs mer på SIHS-webben

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden