Hoppning
7 februari 2017 22:42

Meredith Michaels-Beerbaum skadad i världscupen

I söndagens världscup i föll Meredith Michaels-Beerbaum och hennes häst på sista hindret. OS-medaljören fick lämna banan i ambulans.

Meredith Michaels-Beerbaum skadad i världscupen
Meredith Michaels-Beerbaum, här på SWB-Fibonacci, föll med Comanche i världscupen.

Olyckan var framme i söndagens världscuphoppning i amerikanska Palm Beach. Den dittills felfria rundan fick ett abrupt slut för Meredith Michaels-Beerbaum, OS-trea i lag 2016 och rankad som nummer 20 i världen, på sista hindret.

Hästen Comanche var i oxern ordentligt, snubblade i landningen och gled ner på mage samtidigt som Meredith föll av med huvudet före. Hennes team och sjukvårdspersonal var snabbt framme och Meredith fördes ut från banan i ambulans, skriver Noelle Floyd.

På sjukhuset konstaterades två brutna revben. Ryttaren själv skriver likväl på sin Facebook att hon hoppas vara tillbaka i sadeln snart, men klart är att hon missar delar av säsongen i Wellington där hon och familjen har bosatt sig för vintern. Lyckligtvis klarade sig Comanche utan skador.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden