Dressyr
7 oktober 2012 15:49

Mia är Breeders-prinsessa

Mia Runesson kammade hem 5-åringarnas öppna championat med Carlton Hill VDL 1248 och Breeders Trophy med Faustino, en passande dubbelmacka efter att ha vunnit 6-åringarnas BT med Barcelona på lördagen.

Mia är Breeders-prinsessa
Mia Runesson vann det öppna championatet för 5-åringar med Carlton Hill VDL 1248.

Kvaltrean Faustino blev första finalhäst att få över 80 procent av gästdomare Dieter Schüle och domarduon från tidigare under veckan Bo Jenå och Wiveca Schenholm. Det gav seger i Breeders Trophy före Anna Sundström på Luxus CML 1246, en glad men febrig ägare och ryttarinna hade bara haft målet att gå till final.

I det öppna championatet blev det giganternas kamp när de två begåvade hingstarna Rausing och Carlton Hill gjorde upp. Mia gjorde en övertygande uppvisning med den ambitiöse flygande holländaren och Dieter Schüle öste välförtjänt beröm över ekipaget.

Sandra Sterntorp äntrade banan som sista ekipage med en elektrisk och välgående Rausing med kvalvinst i bagaget. De gjorde en fin uppvisning men tiondelarna landade inte på rätt sida för seger.

– Jag är oerhört nöjd med honom. I dag gav han styrkebesked på helt andra plan än jag är van vid och det betyder mycket för framtida högre utbildning, sa Sandra Sterntorp om Rausing efter ritten.

Mia Runesson var omtumlad efter att ha hämtat in fyra gehäng på två dagar.

– Jag hade aldrig vågat hoppas på den här utgången. Kanske trodde jag på Faustino i BT men resten var öppet. Om jag är glad, jag har nog inte riktigt tagit in hela bilden än men nöjd det är jag.

Precis som i 6-års finalen blev prislistan omrangerad men 5-åringarna gick inför glesa läktare och hade mycket enklare med miljön i dagens final.

Resultat 
Läs mer

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar