Dressyr
29 april 17:42
Ridsportplus

Mia Runesson och Zenit GP-vinnare: ”Han gör det lätt för mig”

NationelltHan är född hemma på Gränsbo Stuteri. I helgen tog han och Mia Runesson sin första Grand Prix-seger. "Det känns så kul att äntligen ha en Grand Prix-häst, och extra kul att ha gjort hela resan tillsammans," säger Mia Runesson om Zenit.

Mia Runesson och Zenit GP-vinnare: ”Han gör det lätt för mig”
Mia Runesson och Zenith på UVM 2021. Nu har ekipaget tagit steget upp till Grand Prix. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Det var i söndagens Grand Prix hos Laholms Ryttarförening som Mia Runesson och Zenit (SWB val f -14 e Zuidenwind-Don Schufro, uppf Gränsbo Stuteri, äg Per Runesson) tog hand om segern i den högsta klassen, en Grand Prix.

  Det känns inte som att han tycker någonting är svårt.

  Mia Runesson.

  Det var ekipagets tredje Grand Prix tillsammans – både häst och ryttare är gröna på nivån.
  – Många säger att man ska ha en läromästare när man börjar rida Grand Prix, men han tycker det är så roligt att tävla och gör det lätt för mig, säger Mia Runesson om familjeuppfödningen som hon har tagit hela vägen genom unghästklasser, Breeders och UVM.

  Det var tio ekipage som gjorde upp om segern i Laholm och Zenits 70,181 procent efter att bland annat ha visat fin piaff och fina bytesserier räckte till seger med god marginal.

  ”Inga stora svagheter”

  – Det känns inte som att han tycker någonting är svårt, har har egentligen inga stora svagheter. Och så har han en härlig inställning och attityd. Han älskar att tävla, säger Mia Runesson om valacken som har kommit tvåa på Breeders två gånger.

  Både Zenits pappa Zuidenwind och mamma La Bohème, som är helsyster till avelshingsten Bocelli, finns i familjeverksamheten Gränsbo Stuteri.
  – Det blir något speciellt då, säger Mia Runesson som har haft många framgångar, bland annat guld på YRSM, men inte riktigt nått hela vägen som senior.
  – Det känns så kul att äntligen ha en Grand Prix-häst, och extra kul att ha gjort hela resan tillsammans, fortsätter den 37-åriga dressyrryttaren som rider på heltid och också undervisar en hel del.

  Flera halvsyskon

  På Gränsbo stuteri finns det också flera halvsyskon till Zenit, och han har en helbror som också har gått UVM, då med Ida Kristoffersson.

  Nu är Mia Runesson och Zenit också kvalade till SM på Grevagården nästa helg.
  – Det ska bli jätteroligt, säger ryttaren som inte har ridit SM sedan ungdomsåren.

  Isabella Tovek och Zaigon-Wi blev tvåa i Laholms Grand Prix med 67,282 procent.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden