Hoppning
16 maj 2020 19:45

Mikaela Gustaphsons mästerskapshäst till svensk junior

FörsäljningMikaela Gustaphson och Cum Laude har splittrats. Detta efter att valacken har sålts till en svensk junior. "Om de kommer överens får nog övriga juniorer se upp," säger Mikaela Gustaphson.

Mikaela Gustaphsons mästerskapshäst till svensk junior
Mikaela Gustaphson och Cum Laude 5. Foto: Fredrik Jonsving

Svenska ungdomsryttaren Mikaela Gustaphson, 22, har sålt sin mästerskapshäst Cum Laude (WESTF val f-05 e Cayetano L-Pilot, uppf Fritz Bente).

Han är ju inte helt okomplicerad, samtidigt har jag aldrig varit med om en häst med en sådan vinnarglöd som han har. Mikaela Gustaphson om Cum Laude.

Ekipaget har tillhört toppskiktet i Sverige under ryttarens tid som junior och ung ryttare och har bland annat representerat Sverige på ett JEM och två YREM. De har också tagit flera SM-medaljer tillsammans.

– Jag har mycket roliga minnen och några tråkiga minnen med honom, de roliga är ju alla framgångar vi har haft och bland de tråkiga är när jag trillade av honom och bröt ryggen, säger Mikaela Gustaphson om hästen som har tagit henne från 1,20-nivå till seger i 1,50 sedan de blev ett ekipage för 4,5 år sedan.

Lilly Landgren tar över

Mikaela Gustaphson berättar att det är 15-åriga Lilly Landgren som tar över tyglarna på den framgångsrika valacken.

– Jag har gått lite i tankarna att jag skulle tävla honom själv detta året i rankningklasser. Men när detta år blev som det blev tror jag att det bättre att en junior tar över honom och hinner rida in sig på honom. Han är ju inte helt okomplicerad, samtidigt har jag aldrig varit med om en häst med en sådan vinnarglöd som han har. Han vet precis när det är tävling och han vet om han har vunnit eller inte.

Flera hästar

– Om han och Lilly kommer överens får nog övriga juniorer se upp, säger Mikaela Gustaphson som bor utanför Västerås där hon har fyra hästar i träning samt några unghästar.

Cum Laude har redan flyttat till sin nya ägare.

Se Mikaela Gustaphsons inlägg på Instagram nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden