Hoppning
30 juli 2019 17:16
Ridsportplus

Miljonaffär la grunden till elitsatsning

Satsar högtNär Alice Lindgren köpte stoet Daisy förra våren, var det för att få en trygg hopphäst som kunde ta henne en bit upp i klasserna - att stoet skulle bli grunden till Alice framtida elitsatsning var det nog ingen som trodde då. Men på en tävling i Belgien i juli blev Daisy plötsligt värd miljoner, då spekulanterna stod i kö för att köpa stoet.

Miljonaffär la grunden till elitsatsning
Alice Lindgren sålde sitt sto Daisy efter att spekulanterna stått i kö. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

19-åriga Alice Lindgren har nyligen tagit studenten, och nu väntar en heltidssatsning på hästarna och hoppning. Främst tack vare att hon sålde Daisy 920 (sto -11, e Diarado-Lansing, uppf Maike Brockstedt) till 37-årige belgiske hoppryttaren Karel Cox, 58:a på världsrankningen.

Historien med Daisy startade i Arezzo i april 2018, när Alice var där och tävlade med ett par hästar.
– Jag hade en annan häst då, som inte var snäll – han var rätt farlig och kastade av mig en del. En kvinna i Arezzo tipsade mig om Daisy, egentligen var hon kanske ingen stjärna direkt, hon var inte så stark och orkade inte bära sig själv, men mest var det att hon kändes väldigt trygg.  Man kunde se att det fanns kvalitet i språnget men det var mycket jobb med henne, vilket började löna sig nu under våren. Och på tävlingen i Belgien hoppade hon väldigt väldigt bra, berättar Alice Lindgren.

Alice Daisy
Alice och Daisy på deras sista tävling tillsammans, i belgiska Bonheiden. Foto: Privat

Spekulanterna stod på kö

Ekipaget gjorde ett par starter i 1,35 och 1,40 i belgiska Bonheiden, och nästan omgående började frågorna komma, om stoet var till salu.
Hur förvånad blev du när folk började visa intresse för Daisy?
– Jag tänkte bara åka ner och tävla, det här har aldrig hänt mig innan – men det känns ju väldigt kul och man blir väldigt smickrad.

Alice hade sällskap till Belgien av Maria Ring, som förmedlar hästar för bland andra Paul Schockemöhle. Planen var aldrig att sälja Daisy, utan tanken var istället att hitta ytterligare en eller flera hästar till Alice. Och eftersom Alice egentligen inte ville sälja, sattes prislappen högt.
– Vi sa att vi visar den inte för under den här summan – och det var flera miljoner – men de sa direkt ja ändå. Vi blev väldigt förvånade, berättar Maria Ring.

Såld till belgisk toppryttare

En av dem som visade störst intresse var en partner till Karel Cox, som rider hoppning på högsta nivå. Provridningen gick bra, och affären gick i lås. Därmed fick Alice åka hem med en häst mindre i lastbilen.
Hur kändes det?
– Det kändes både tråkigt och kul på samma gång, konstaterar Alice.
– Men nu vill jag satsa fullt ut, vi har byggt ut stallet hemma med åtta boxar. Planen är att köpa fler hästar och bygga upp dem. Jag har redan investerat en del av pengarna i två nya hästar, en 7-åring och en 8-åring, men de är inte riktigt lika framme i utbildningen än – men det kommer.

Alice Karel
Karel Cox, 58:a på världsrankningen, har numera Daisy i sitt stall. Foto: Privat

Lisen är förebilden

Alice har målen högt satta, och är medveten om vad som krävs för att lyckas. Hon inspireras mycket av Lisen Bratt Fredricson.
– Hon har väldigt bra affärssinne, och jag tycker om deras hästhållning, hur de tänker med hästarna. Hon har ju även gjort många bra hästaffärer, och det har lönat sig. Det är lite åt det hållet man vill vara, att man kan försörja sig på det här i framtiden, att rida på heltid och satsa.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-