Sverige
3 februari 2019 21:30

Miljoninvestering för svensk ryttarapp

AppFem miljoner kronor investeras i en svenskutvecklad träningsapp för ryttare. Hittills har appen laddats ner över 40 000 gånger.

Miljoninvestering för svensk ryttarapp
Ingrid Sundqvist, Erika Hjertén och Totta Ogander har skapat ryttarppen Ztable. Nu investeras fem miljoner kornor på att utveckla Ztable. Foto: Ztable

Utbudet av träningsappar för ryttare har inte varit så stort tidigare, men de senaste åren har det dykt upp flera nya lösningar. Digitala produkter med hästanknytning har blivit ett hett område för investerare.

Sedan ett år tillbaka finns den svenska träningsappen Ztable, som är en kalender där ryttare bland annat kan logga sina ridpass, sätta mål samt följa upp och få statistik på sin träning. Appen har laddats ner över 40 000 gånger.

Nu har bolaget bakom appen fått möjligheten att utveckla sin produkt vidare. Genom bland annat Almi Invest kommer fem miljoner kronor att investeras i Ztable. I och med den nya investeringen kommer appen att byggas på med fler funktioner.
– Användarna kommer att få tillbaka bättre feedback på sin träning och få individanpassade ridövningar, säger Ztables VD och medgrundare Ingrid Sundqvist i ett pressmeddelande.

Ztable2
I appen kan ryttarna få tips genom filmade ridövningar, och även logga sina ridpass med mål och uppföljning. Foto: Ztable

Appen kommer fortfarande att vara gratis i grundutförandet, men precis som i många andra appar kommer möjligheten så småningom finnas att köpa upp sig till en premiumversion.
– Vi ryttare är extremt passionerade och engagerade. Det är klart att vi vill ha smarta digitala lösningar för vår sport, och det är kul att även investerarna har fått upp ögonen för denna stora målgrupp, fortsätter Ingrid Sundqvist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden