Världen
5 december 2017 09:11

Minst 12 hästar döda i brittisk stallbrand – kan vara anlagd

BrandPolisen utreder just nu den brand som natten till i går kostade flera hästar livet. På inackorderingsanläggningen fanns 70 hästar.

Minst 12 hästar döda i brittisk stallbrand – kan vara anlagd
Flera hästar dog i lågorna. Foto: Istock (Arkivbild)

Elmwood Equsterian Center i brittiska Burnham, som hyr boxar till privatpersoner, var hem för 70 hästar. I den brand som drabbade anläggningen under natten till i går dog flera av dem. Först rapporterades 12 hästar ha dött, men enligt de senaste uppgifterna från bland annat Daily Mail kostade branden 15 hästar livet.

”När brandmännen anlände var branden fullt utvecklad och taket hade kollapsat. Trots förbipasserande som hade gjort sitt bästa och lyckats rädda ett antal hästar från byggnaden dog flera hästar på plats” säger räddningstjänstens stationschef Craig McLellan.

Redan under söndagsnatten var många personer på plats och stallets ägare berättade på måndagen att alla hästägare, som har eller hade sina hästar på anläggningen, har varit där. Närliggande stall har ställt upp med boxplatser och många andra har donerat såväl utrustning som pengar till de drabbade.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden