Dressyr
16 februari 2018 16:48

Mollis Persson är årets dressyrtränare

15 000 kronorNu har Årets dressyrtränare i Sverige 2017 utsetts. Det blir 55-åriga Mollis Persson som får utmärkelsen.

Mollis Persson är årets dressyrtränare
Sedan många år uppmärksammas delas utmärkelsen Årets dressyrtränare ut. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

55-åriga skåningen Mollis Persson är B-tränare, Grand Prix-domare, unghästdomare, ryttare och uppfödare med många års erfarenhet som dressyrtränare. Hon red själv i landslaget i början av 1980-talet.

20180216_mollis
Mollis Persson. Foto: Privat

Nu berättar Svenska Dressyrryttarklubben i ett pressmeddelande att Mollis Persson har fått utmärkelsen Årets dressyrtränare 2017. På sociala medier skriver klubben att ”Mollis Persson är en tränare som med aldrig sinande energi tränar alla sina ekipage oavsett nivå. Hon är otroligt lyhörd för såväl hästens som ryttarens dagsform och forcerar aldrig fram resultat. Fokus ligger alltid på harmoni och avspändhet. Under årtionden har hon tagit ett oerhört stort antal ekipage från lätt till svår klass.”

Det är Svenska Dressyrryttarklubben, Dressyrkommittén och Dressyrringen som delar ut priset. Tidigare pristagare är bland annat Patrik Kittel, Bo Tibblin och Anki Carlsson.

Mollis Persson kommer att få 15 000 kronor och utmärkelsen delas ut i samband med Gothenburg Horse Show nästa vecka.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden