Världen
4 september 2012 11:23

Över 1000 kilometer i sadeln

Den 20 augusti red Christoffer Adriansson och Mattias Gårdlund över mållinjen i The Mongol Derby - känt som världens tuffaste hästlopp. Då hade de suttit i sadeln i över 1000 kilometer, under sju dagar.

Över 1000 kilometer i sadeln
Christoffer Adriansson och Mattias Gårdlund genomförde The Mongol Derby.

26-årige hoppryttaren Christoffer Adriansson och 42-årige djurskyddsinspektören Mattias Gårdlund stod för det svenska inslaget i loppet, och slutade som fyra respektive nia. Men det var ingen dans på rosor.
– Jag kraschade helt efter målgången och fick ligga med dropp. Jag gick nog ner fem kilo under veckan, berättar Christoffer.
Loppet red de för välgörenhet, för att samla in pengar till WaterAid Sverige som jobbar med att lösa problem med vatten, sanitet och hygien runt om i världen. (Genom att SMS:a WATERAID MGD till 72900 kan även du bidra med 50 kronor.)

Ryttarna bytte hästar vid varje checkpoint, som låg med fyra mils mellanrum. I checkpointen stod 25 hästar uppbundna för ryttarna att välja på – vissa mer vilda än tama. Och det gällde att välja rätt häst för att vara med i tätklungan.

The Mongol Derby

Läs mer i Ridsport nummer 19/2012, som kommer till våra prenumeranter den 20 september och finns i butik från den 22 september.

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar