Sport
25 februari 2017 21:20

Robin och Morgondagens häst bästa svenskar i Grand Prix

Höjdarklassen Gothenburg Trophy fick en fransk segrare i Aldrick Cheronnet, men två svenska framtidsekipage var snubblande nära att slåss i täten. Strax därpå fortsatte Henrik von Eckermann på sin framgångsbana och bättrade på helgens penningskörd.

Robin och Morgondagens häst bästa svenskar i Grand Prix
Robin Ingvarsson och Hansson WL fortsätter visa storform. Mikael Persson/STELLA PICTURES

Fransmannen Aldrick Cheronnet tog hem segerchecken på drygt 275 000 kronor i Grand Prix-klassen i Scandinavium med Tanael Des Bonnes (val, f 2007, e Watch Me*hoy-Don Pierre) efter en omhoppning mot fyra andra ekipage.


Franska segraren. Foto: Roland Thunholm

Det mest svenska inslaget i omhoppningen var skånska Satu Liukkonen som rider under finsk flagg på SWB-stoet Gurra Hop (f 2007, e Hip Hop-Little Boy, uppf Gunilla Persson, äg Iwona Majewska). Det sammansvetsade ekipaget fixade femteplatsen efter två felfria rundor.


Satu och Gurra Hop visade att de är med i matchen. En femteplats i 1,55 blev resultatet. Foto: Roland Thunholm

Det hade kunnat bli ännu mer svenskt i omhoppning, men med ett retligt tidsfel i grundomgången fick svenska mästaren Robin Ingvarsson med Morgondagens häst Hansson WL (SWB, val, f 2008, e Hip Hop-Iowa, uppf Walltorps Lantbruks AB) nöja sig med placering sju i sin strålande debut på höjden. Rundan visade återigen att hästen verkligen är värd sin utnämning från Ryttargalan och att den tillsammans med Robin går från klarhet till klarthet.

Höjdarritten satte punkt för ett prima meeting med tidigare felfria 1,50-klasser och Robin har knappast gjort någon besviken under GHS.
– Det känns kul att vi presterar nu när vi blev uttagna hit. Man vill ju gärna visa att vi har här att göra och är med och tävlar på allvar, säger Robin.
Han hoppas få behålla Hansson WL ett bra tag, men vet att pengarna styr i slutänden.
– Vi har fått många förfrågningar på hästen, även under den här helgen. Storryttarna är alltid på jakt efter bra hästar.


Alexandra Eriksson och Lisse far fram även på de högsta höjderna. Foto: Mikael Persson/MiP Media

Framtidsryttaren Alexandra Eriksson, 24, som tog för sig så fint i 1,50 igår, fortsatte att visa att hon minsann också är på GHS för att tävla snarare än för att se och lära (läs intervju här).

Efter att ha rivit första hindret i grundomgången satt hennes hittills största Grand Prix-utmaning som en smäck och det blev placeringen just efter Robin. Återigen var det Liss Royal som hon lotsade lysande genom svårigheterna och hintade på så vis om att vi nog får se mer av dem framöver.


Henrik plockar hem prispengar på löpande band. Foto: Roland Thunholm

I ackumulatorhoppningen 1,45-1,50 var Henrik von Eckermann återigen starkast av de blågula. Med Little Lord blev det en andraplats och 50 000 kronor som lades till de två tidigare vinsterna och en annan andraplats.

Malin Baryard Johnsson blev femma med H&M Second Chance samtidigt som Robin Ingvarsson satte punkt med ännu en placering: nummer elva med Cute S.

MISSAT NÅGOT FRÅN GOTHENBURG HORSE SHOW? HÄR FINNS ALLT SAMLAT.

Resultat Grand Prix
Resultat ackumulatorhoppningen 1,45-1,50

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden