Dressyr
10 mars 2022 06:20

Morgondagens pararyttare får stöd i ny satsning

ParadressyrNu ska inte bara landslaget i paradressyr få stöttning – tre unga talanger ska få stöttning av ATG.

Morgondagens pararyttare får stöd i ny satsning
Sara Åhl Persson är en av de ryttare som tagits ut till den nya parasatsningen. Foto: Privat

Sedan länge stöttar ATG landslaget i paradressyr. Nu breddas satsningen inom grenen. Genom bland annat träningsbidrag och uppsuttna träningar ska ATG Talang Paradressyr ge morgondagens paradressyrryttare möjligheten att ta ett steg till i sin sportsatsning.
– Det känns otroligt roligt att kunna genomföra den här satsningen tillsammans med ATG, säger Andrea Barth, sportchef på Svenska Ridsportförbundet, i ett pressmeddelande.

Hon menar att de senaste årens framgångar med internationella mästerskapsmedaljer på både EM och Paralympics har inspirerat fler till att våga satsa och drömma om en sportkarriär inom paradressyr.
– Vi ser ett stort intresse från ryttare som vill klassificera sig och börja tävla. Det är väldigt värdefullt att vi genom ATG nu får möjlighet att fånga upp några av dessa för extra stöttning på vägen mot framtida framgångar, säger Andrea Barth.

De ryttare som får stöttning under ett år är Emilia Dexhav, 23 år, Kungsbacka, Grad 5, Clara Laurell, 18 år, Halmstad, Grad 3 och Sara Åhl Persson, 23 år, Dala-Järna, Grad 2.

Utöver bidrag till träningar på hemmaplan bjuds ryttarna in till uppsuttna träningstillfällen, avsuttna landslagsträffar och internationella tävlingar. ”Stor vikt kommer att läggas vid vad respektive ryttare behöver förstärka för att ta nästa steg i sin sportsatsning”, enligt pressmeddelandet.

– Vi har mycket god erfarenhet av ATG:s befintliga talangprogram inom hoppning, dressyr, fälttävlan, trav och galopp. Vi ser också att satsningarna ger resultat på både kort och lång sikt. Att vi nu utökar vårt befintliga samarbete med paradressyren känns som ett självklart nästa steg. Att gå från talang till etablerad elit är tufft och vi hoppas att det här stödet ska göra stor skillnad på den resan. säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG, i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden