Nyheter
1 april 2020 13:50

Morotskalas för hästarna i Flyinge

MorotskaosNågot som liknar ett aprilskämt hände under tisdagen i Flyinge där en transport tappade ett jättelass morötter över hela vägen. Innan Trafikverket hade städat klart hann åtminstone några hästar smörja kråset rejält. Spana in filmklippet från TV4 här.

Morotskalas för hästarna i Flyinge
Mumsigt värre blev det för hästarna i skånska Flyinge. Foto: Emma-Karin Trygg Vincic

Det var på väg 104 i Flyinge som en transport under tisdagen tappade ett rejält lass med morötter som spreds ut i bägge körriktningarna – något som skapade stor oreda.

17-åriga Ella Vincic bor precis intill vägen.

– Jag hade varit nere hos hästarna och går förbi den här vägen på väg hem. När jag närmade mig den såg jag i ögonvrån att vägen var helt orange, berättar Ella Vincic, som ganska direkt insåg att det var morötter.

– Ha, ha, ja, det kändes som om det skulle kunnat vara ett aprilskämt, men hur som helst gjorde det hästarna glada. Både jag och min kompis plockade varsin kasse så det lär räcka ett bra tag, säger hon.

Morötterna, som beskrevs som ”faror på vägen”, hade stor påverkan på trafiken, enligt Sydsvenskan som var först med att skriva om händelsen. Ungefär tre timmar tog det enligt uppgift för Trafikverket att rensa upp morötter och morotsmos.

Här kan du se TV4-klippet med morotsmumsande hästar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden