Hoppning
16 september 2019 13:16

Mr Vain GJ missar UVM: ”Fruktansvärt dålig tajming”

Skadad hingstEfter förra årets tiondeplats på unghäst-VM i hoppning, och med en lysande säsong på hemmaplan i bagaget, var förhoppningarna stora på 6-årige Mr Vain GJ inför mästerskapet. Men en sten i hoven grusade alla planer för ägaren Gustaf Johansson och ryttaren Victoria Almgren.

Mr Vain GJ missar UVM: ”Fruktansvärt dålig tajming”
Mr Vain GJ var tia på unghäst-VM 2018. I år får hingsten stanna hemma. Foto: Peter van den Bulck

Mr Vain GJ 1324 (e Diarado-Lavirco, uppf & äg Gustaf Johansson) var ute i hagen som vanligt på söndagen, men när han skulle sadlas för att ridas upptäcktes hältan.
– Han var jättehalt när de tog ut honom, och han hade puls i benet. De fick dit hovslagaren direkt och hittade orsaken, att han trampat på en sten som lett till en stengalla, en blödning i läderhuden i huven. Det kan leda till hovböld vilket det inte hade gjort nu, men de blir jättehalta och ömma, berättar ägaren Gustaf Johansson.

Hovslagaren drog av skon och la på en sula för att minska smärtan.
– Det kan ju läka snabbt, oftast blir det bra på bara några dagar. Men när jag pratade med Victoria i dag på morgonen innan avresa så tyckte vi inte att han var tillräckligt bra för att han skulle kunna åka.

Höga förväntningar

Förra året var ekipaget tia bland 5-åringarna på unghäst-VM, och efter en fin säsong var förväntningarna höga på en nya topplacering.
– Jag hade verkligen velat ha honom på plats i år, han var i final i Falsterbo, placerad i Champion of the Youngsters – han har gått som en klocka hela säsongen så vi har verkligen laddat för detta. Det är jättetråkigt, även om man såklart får vara glad att det inte är något värre.

Istället får hingsten matchas mot start i Breeders om några veckor.
– Ja, till dess ska han vara återställd. Han får vila några dagar nu, men det är ju fruktansvärt dålig tajming, konstaterar Gustaf Johansson.

[link id=”225736″ align=”center”]

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden