Nyheter
26 juli 2021 17:01

Skada stoppar OS-ekipage

OS i TokyoEtt av de starka korten i Frankrikes fälttävlanslag kommer inte till start. Orsaken är att hästens tidigare problem med korsförlamning har gett sig tillkänna igen.

Skada stoppar OS-ekipage
Frankrike måste sätta in reserven efter att en häst fått problem med en gammal skada. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Det är Horse and Hound som berättar om Tom Carlile och hans häst Birmane, som fick problem efter ett galopparbete under förberedelserna i Tokyo.

Det 10-åriga Selle Francaisstoet har haft problem med korsförlamning, vilket hade bedömts som utläkt men nu kom tillbaka. Hästen hade också svårt att acklimatisera sig till klimatförhållandena i Japan.

Tom Carlile och Birmane kom tvåa i  CCI4*-L i Saumur tidigare i år, och ryttaren har plats 37 på FEI:s världsrankning i fälttävlan.

Reserven Karim Laghouag går nu in i det franska laget med Triton Fontaine. De övriga två i laget är  Christopher Six med Totem De Brecy och Nicolas Touzaint med Absolut Gold HDC.

Detta är andra slaget mot det franska laget. Tidigare i juli var Thibaut Vallette tvungen att dra sig ur efter att hans guldhäst från OS i Rio 2016, Qing Du Briot Ifce, skadats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden