Ponny
26 november 2017 07:30

My Sandgren och Lykkes Chester fortsätter vinna

Development TourFramgångarna fortsätter för EM-ekipaget My Sandgren och Lykkes Chester. Vid lördagens tävlingar i Helsingborg tog dem de hem segern med dagens klart högsta procent.

My Sandgren och Lykkes Chester fortsätter vinna
My Sandgren är inne i ett riktigt vinnarstim med Lykkes Chester (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Tredje och sista omgången av ponnydressyrens Development Tour rids vid Helsingborgs Fältrittklubbs nationella tävlingar denna helg. Under lördagen var det My Sandgren och Lykkes Chester (val f-00 e Contus-Courage, uppf Laurenz Lamping) som med god marginal tog hem segern i klassen som rids i FEI:s lagtävlansprogram. Ekipaget sattes främst av de 13 ekipagen av samtliga domare och slutade på 73,205 procent. Tvåa kom Moa Sundelöf på HB Dancing Daylight med 71,795 procent.

My har haft ett fantastiskt år med Lykkes Chester. Vid sommarens SM blev det en individuell silvermedalj, de deltog vid EM och de ingick i guldlaget från Willands med lagets högsta resultat. Dessutom segrade de med god marginal i semifinalküren till Friends. Nu återstår söndagens start i Helsingborg innan My får prova på lyckan att rida i Friends Arena med Lykkes Chester.

Development Tour är till för internationellt satsande C- och D-ponnyryttare som blir max 15 år i år och som har fått minst 67 procent i lagtävlan- eller mästerskapsprogrammet på nationell nivå i år. Syftet är att ge ponnyekipagen tillfälle att visa upp sig och ge dem möjlighet att komma väl förberedda inför internationella tävlingar och mästerskap.

Under tävlingarna rids även en inofficiell lagtävling med lottade lag – vinnare i Helsingborg blev laget ”The upcoming stars” bestående av Hannah Regosa, Emelina Sjöblom och Wynja Eriksdotter Rubin (alla ryttares resultat räknas i laget, därav att lagresultatet är fel i Equipe).

My Sandgren har på sociala medier lagt ut en bild på alla deltagare i den inofficiella lagtävlingen – vinnargänget ses i mitten med sina vinnartäcken:

Lagtävlansprogrammet för ryttare inte anslutna till Development Tour reds också under lördagen. Katebori B och C var sammanslaget och hade nio startande. Segrade gjorde Linnéa SvenssonTranegildes Obtain (ASRP sto f-06 e Zendro SPH-okänd, uppf Karen Teglbjaerg) på 66,154 procent. Kategori D hade åtta startande och där segrade Cecilia Berglund Bergåkra med Hedemand´s Aurora (DSP sto f-03 e Antario N-Bolero, uppf Hans Hedemand) med 69,829 procent.

Tävlingen fortsätter under söndagen. Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden