Sportnytt
15 mars 06:25

Namnkunnig kommitté ska utse nya Ajaxstipendiater

StöttningIdag öppnar ansökan till Ajaxstipendiet, ett stipendie på 300 000 kronor instiftat av Ulla Håkanson, som delas ut till tre lovande ryttare inom dressyr och hoppning varje år. Den kommitté som ska utse årets stipendiater består av idel kända namn, bland annat världsettan Peder Fredricson.

Namnkunnig kommitté ska utse nya Ajaxstipendiater
Förra årets tre Ajaxstipendiater tillsammans med Ulla Håkanson i Falsterbo. Foto: Roland Thunholm

Ajaxstipendiet har delats ut av legendaren Ulla Håkanson sedan 2005, ett välkommet ekonomiskt tillskott för unga, satsande ryttare i dressyr och hoppning. De totalt 300 000 kronor som varje ryttare får delas ut under två år och ska användas till ”arvode och uppstallning i samband med träning hos en etablerad tränare”.

Kraven som ställs på ryttarna är att man ska ha gått ut skolan, ej vara äldre än 30 år och ha goda tävlingsmeriter – i dressyr gäller goda resultat i som lägst Prix St. Georges, i hoppning lägst 1,40-klass.

Ansökan är öppen fram till den 15 maj, och därefter ska kommittén vaska fram tre ryttare som får ta emot sina stipendier under tävlingarna i Falsterbo i juli. Ulla Håkanson, Eva-Karin Oscarsson, Jan Brink och Tina Due-Boje utser ”vinnarna” i dressyr, medan Henrik Ankarcrona, Peder Fredricson och Jens Fredricson tittar på hoppryttarna.

Här hittar du ansökan

Läs mer om Ajaxstipendiet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden