Avel
1 oktober 2015 20:26

Nästan 60 finalklara 5-åringar

57 hästar har gått vidare till finalen för 5-åriga hopphästar på Breeders i Flyinge. På lördag ska de göra upp om vem som är Sveriges bästa hopphäst i åldersgruppen.

Nästan 60 finalklara 5-åringar
Daniel Svensson lotsade Prince Nandor genom hingstens andra felfria runda på torsdagen. Photographer Roland Thunholm

På torsdag fick 5-åringarna ta sig an sin andra kvalrunda i Flyinges stora ridhus. Utmaningen över 1,25-hinder var betydligt svårare än onsdagens första runda då nästan hälften av de 183 startande hästarna var felfria.

Av de 163 hästar som gick torsdagens runda var det bara 29 hästar som nollade. 24 av dem hade med sig noll fel från onsdagen. Mest utslag gav en trekombination med räcke-två galoppsprång-stigsprång-två galoppsprång-räcke. Särskilt B-hindret revs av flera hästar. Men även vid en tvåkombination som stod precis intill sargen blev det en hel del fel då flera av de unga hästarna inte gärna ville komma för nära läktaren. Det var också påtagligt att en del av dem var lite matta efter gårdagens äventyr.

Bland dubbelnollorna finns bland annat godkände hingsten Prince Nandor (SWB e Nintender-Dinard L uppf/äg PB Investor AB) som under Strömsholmsryttaren Daniel Svensson visade kapacitet och kraft men lite ungdomlig ojämnhet i sprången. 

Nintender har fyra avkommor vidare till final, en av dem är kvickfotade Quintendra (SWB ue Cortez uppf Ninni Svensson äg Lise-Lotte Erlandsson). Stoet var en av dem som drog ögonen till sig under torsdagens runda med spänst och studs som en gummiboll. Hon är också vidare med noll fel i protokollet. 

Dagens akrobatnummer bjöd Eriksmålaryttaren Louise Kristiansson. Hennes Cartier (HOLST sto e Cardento-Caretino uppf Verkuyl Bauke äg Anette och Lars-Åke Kristiansson) hade markkänning med båda framknäna mellan två hinder men lyckade komma igenom både trekombinationen och resten av banan felfritt och är vidare med noll fel. 

Tre av de 24 dubbelnollorna är e Cardento och Jörgen Larsson blir mest upptagne ryttaren under lördagens final med fem (!) hästar med sig dit. 

Samtliga hästar med totalt fyra fel efter de första två rundorna är vidare till finalen som går på lördag, totalt är det 57 hästar som gör upp då. 

Resultat

Regler för årgångssportchampionatet i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden