Annons från Fautras

Det ska vara tryggt och enkelt att lasta

Horse FriendyFautras sätter hästens bästa i fokus. Transport ska ske på ett säkert och sunt sätt vilket speglar sig i unika och innovativa lösningar.

Det ska vara tryggt och enkelt att lasta

Fautras hästtransporter har livstids garanti på golvskivan och marknadens lägsta Step Up!

Tvahastar
I Fautras hästtransporter går hästen in och du slipper lyfta en ofta smutsig och tung ramp och överlucka. Du kan även ta ut hästen framåt- fronturlastning.

Fautras patenterade AID SYSTEM är en bred madrasserad bakbom som du öppnar och stänger bakom hästen framifrån. Lösningen är mekanisk och hållfastheten är samma som för en vanlig bom. Den underlättar för dig som vill resa ensam eller av säkerhetsskäl inte vill ha någon bakom hästen vid lastning.

Vad gör Fautras till en bra trailer för en häst att åka i?

En trygg häst är en avslappnad häst. För att få resan så lugn som möjligt och hästen trygg i situationen behövs de rätta förutsättningarna:

Fautras3inne
Med mellanvägg i Fautras TECH får hästen en känsla av rymd då den kan flytta sig och fånga upp sin balans. Mellanväggen är hållfast och såpass lätt att du enkelt kan lyfta ur den helt även om du är ensam. För vissa hästar är TECH-mellanväggen i kombination med att stå diagonalt det optimala.

Att ge hästen möjlighet till en god egenbalans är något av det viktigaste under resan. Trots bra fjädring och två axlar i dagens hästtrailers, rör det sig ändå en hel del under färd. För att hästen ska kunna bibehålla en naturlig balanspunkt behöver kunna ställa ut och bredda sina ben. En hård mellanväggen hindrar hästen från detta. I en Fautras är mellanväggen flexande, vilket ger helt andra förutsättningar för hästen att hålla och framför allt uppleva att den kan hålla sin balans. Hållfastheten är densamma som i en rigid vägg.

God lösning för ventilation för en trevlig resa

För att säkerställa god luftgenomströmning har Fautras en patenterad lösning för ventilation med luftintag fram och justerbara luckor i bakdörrarna. Det ger dig möjligheten att välja hur mycket luft som ska flöda genom släpet, utan drag på hästen. Resultatet blir en välmående häst både under och efter färd.

Fantastiska köregenskaper

Störtbågar är för Fautras en självklarthet i konstruktionen. Dessa säkerställer att hästtransporten är intakt även vid de värst olyckor.

Oblicstortbagar-1
Störtbågar.

Det är inte bara din häst som ska få en trevlig upplevelse av att resa, utan också du själv som förare. I en Fautras är det två separata axlar med underhållsfri gummitorsionsfjädring. Denna fjädring, i kombination med ett i grunden relativt högt kultryck, i den solida konstruktionen garanterar utmärkta köregenskaper. Många hästar tappar balansen eller upplever att de tappar balansen när dom färdas i en transport.
Forskning visar att om hästen får fritt välja åker den helst på diagonalen. Översätt till dig själv: Hur väljer du att stå i buss och tåg om du inte har möjlighet att sitta eller hålla i dig? Lösningen är en diagonallastad eller extra bred spilta i din släp. Fautras har två riktigt bra alternativ.

Fautras Oblic+ 

Oblic+ är transporten där hästarna reser på diagonalen. Det är en stort släp med gott om utrymme för din utrustning samt utan bom framför hästen. Den är diagonallastad och du väljer om hästen ska åka i färdriktningen, baklänges eller utan mellanvägg och bom som stuterimodell. Hästar som vill åka brett eller över lag inte trivs i traditionella hästsläp åker många gånger problemfritt i Fautras Oblic+. 

JMS

I JMS som är 127 cm bred för en häst kan hästen välja att ställa eller bredda sina ben sig så att den kan hålla sin balans bättre. Med sadelskåp i mjuk ABS-plast som sitter i det outnyttjade utrymmet framför hästen får du med dig din utrustning. När du öppnar och fäster framdörren är skåpet ur vägen och samtidigt lättillgängligt för dig.

Jmsclassic6omsp-1
JMS Classic.

”Våra hästar åker på världens säkraste golv”

Fautras lämnar livstidsgaranti på golvskivan i alla hästtransporter. Den är gjord i polytylen och håller nere ljudnivån. Livstiden är 400 år i saltvatten enligt utförda stresstester. Garantin på chassit är hela åtta år och du har självklart tre års fabriksgaranti. Genom att bygga hästsläp i kvalitativt stål och glasfiber, utan inslag av trä, och minimala inslag av aluminium, blir de avsevärt mer långlivade och robusta än andra hästtransporter. En Fautras tål riktigt tuffa tag.

Mer information från Fautras hittar du här.

Annons från Fautras
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden