Sverige
21 maj 2018 12:27

Nej till hästbad: ”Hästar bajsar gärna i vattnet”

BadproblemBygg- och miljöenheten i en kommun anser att politikerna ska avslå ett förslag om hästbad, bland annat på grund av risken för hästbajs i vattnet.

Nej till hästbad: ”Hästar bajsar gärna i vattnet”
Ett svalkande bad efter träningen. Arkivbild: DI Studio/Istock

Norrköpings tidningar berättar om förslaget som har lämnats digitalt till Finspångs kommun och hittills har gillats av runt 60 personer. Förslaget handlar om tillstånd för bad med häst i sjön Mäseln. Personen bakom förslaget förtydligar bland annat att det skulle kunna finnas ett staket vid infarten till badplatsen för att ryttarna ska hålla sig ”på rätt sida”, att hästbad skulle kunna vara tillåtet bara vid vissa klockslag och att eventuellt bajs direkt skulle tas bort.

Det hela faller dock inte bygg- och miljöenheten i smaken. ”Hästar rör ofta om och grumlar upp vattnet, dessutom bajsar de gärna i vattnet”, skriver bygg- och miljöenheten bland annat berättar Norrköpings tidningar.

”Bygg- och miljöenheten bedömer att ett hästbad i södra delen av sjön skulle innebära en stor risk för förhöjda bakteriehalter och otjänlig badvattenkvalitet vid Mäselns badplats och därför inte är lämplig”, står det vidare.

Bygg- och miljöenhetens förslag till politikerna inför beslutet är därför att avslå förslaget om bad för hästar i sjön.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden