Sverige
2 juli 2020 15:09

Nekande hästägare döms för djurplågeri

DömdEtt ärende om djurplågeri, som pågått under flera år, har nu fått sin dom i Linköpings tingsrätt. En kvinna döms för djurplågeri, då hennes hästar har varit extremt utmärglade.

Nekande hästägare döms för djurplågeri
En kvinna i Östergötland döms nu för djurplågeri, efter att ha misskött flera hästar. Foto: Arkivbild

Redan för flera år sedan omhändertogs åtta av kvinnans hästar, då de enligt djurskyddskontrollanter var mycket magra, extremt utmärglade och inte hade tillgång till varken foder eller vatten. Linköpings tingsrätt har nu dömt kvinnan för djurplågeri, skriver Corren.

Kvinnan har fasthållit att hon inte misskött hästarna, utan påstår att hästarna sannolikt drabbats av ett virus som gjorde att de blev smala. Detta ska kvinnan ha berättat om för sin veterinär.

Men tingsrätten valde att gå på åklagarens linje och kvinnan döms nu för djurplågeri. Det var dock en oenig tingsrätt, då en av rättens ledamöter ansåg att åtalet skulle ogillas, skriver tidningen. Påföljden blir villkorlig dom.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden