Hoppning
6 mars 2020 22:18

Nellie Berntsson placerad i 1,50-debuten

HerningDet var ett starkt startfält och det var stort och maffigt i danska Herning. Men det skrämde inte Nellie Berntsson som placerade sig och blev bästa svensk i 1,50-debuten med hästen Cornet's Baloufee. "Jag var riktigt nervös", säger Nellie Berntsson.

Nellie Berntsson placerad i 1,50-debuten
Nellie Berntsson och hennes "Fia". Foto: Privat

Det var 60 starter i den trestjärniga 1,50-klassen på fredagen i danska Herning. I startfältet fanns ett flertal svenska toppryttare, bland andra Rolf-Göran Bengtsson, Douglas Lindelöw och Jens Fredricson. Grunden bestod av 13 hinder och 16 språng medan omhoppningen bjöd på 9 språng.

Nellie Berntsson och Cornet’s Baloufee var ett av de 15 ekipagen som gick till omhoppning. Utan nedslaget hade Nellie Berntsson och hennes ambitiösa skimmel landat på fjärde plats med tiden 45,99. I stället blev det tolfte plats och bästa svensk.
– Jag var riktigt nervös, då det kändes lite stort att debutera i. Men teamet trodde på oss och jag litar på hästen, säger Nellie Berntsson till Ridsport.

– Det var en helt fantastisk känsla som är svår att beskriva. Hon fightades för mig och jag hade en väldigt bra känsla och flow igenom hela banan.

Planen i omhoppningen vara att rida lugnt och gå nolla.
– Hon är lite svår att få med sig i svängarna men har stor galopp. Tyvärr tog jag en förhållning för mycket in i kombinationen. Men jag hade en bra tid som ändå räckte till placering, säger Nellie Berntsson som hade hjälp av pojkvännen Olav Aklestad och Douglas Lindelöw under bangången.
– Båda var otroligt glada och stolta över prestationen.

Vann klassen gjorde tysken Hendrik Sosath som red i mål felfritt med hästen Lady Lordana Old på tiden 40,84. Tvåa kom ”svenskirländaren” Shane Carey med hästen Detroit på tiden 41,81 och trea blev Lars N Pedersen med hästen Grafitti P på tiden 44,93.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden