Sverige
26 oktober 2018 14:53

Nettan är ”Årets eldsjäl” – prisas på Ryttargalan

RyttargalanJeanette "Nettan" Flensburg har blivit utsedd till "Årets eldsjäl" 2018 och kommer att hyllas på Ryttargalan. Till vardags arbetar hon på Ridsport, men det mesta av sin lediga tid lägger hon på Trosa Ridsällskap. För sitt engagemang där belönas hon med en resecheck som passar utmärkt inför 50-årsfirandet.

Nettan är ”Årets eldsjäl” – prisas på Ryttargalan
Jeanette "Nettan" Flensburg började rida på Trosa RS på 70-talet. När tvillingdöttrarna blev sju år började de förstås rida på samma ridskola. Foto: Privat

Onsdagen den 28 november delas en rad priser ut på Ryttargalan på Grand Hotel i Stockholm. Redan nu har det avslöjats vem som kommer att koras till ”Årets eldsjäl”: Jeanette ”Nettan” Flensburg.
– Jag är helt chockad. Jag hade ingen aning om det här innan jag fick samtalet från förbundet, säger Nettan.

Nettan känner somliga redan till som Ridsports medarbetare inom marknad och annonsering, och hon syns bland annat ständigt i Ridsports monter på de största tävlingarna i landet. Eldsjälspriset får hon för sitt engagemang i Trosa RS. Utöver att arbeta i styrelsen beskrivs hon som klubbens klippa som ser till att saker verkligen blir gjorda – såväl stort som smått. Hon samlar in pengar via försäljningar, fixar hästtäcken, tömmer den där kärran som behöver tömmas, levererar lösningar som sparar pengar åt klubben, byter glödlampor, driver på projekt och ser till att det planeras framåt.

–  Det krävs att någon tar tag i saker och jag tycker att det är kul att se när det händer något. Jag tänker utanför boxen och mina idéer kan vara lite väl vilda, men då har processen åtminstone satts igång, säger Nettan som sprudlar av energi.
– Det är mycket prat om egentid. Jag har ingen egentid, men kallar tiden med mina barn för bonustid, säger hon vidare om engagemanget i både barnens ridklubb och innebandyklubb.

Lyfter fram andra eldsjälar

”Årets eldsjäl” belönas med resecheck på 20 000 kronor. Den ska sparas till en resa år 2020.
– Då fyller jag 50 och jag har sagt hela tiden till mina tre barn att vi ska spara så vi kan resa till Kroatien då.

Även om det är just Nettan som får priset vill hon lyfta fram många, många andra som arbetar lika hårt ideellt.
– Det finns så många eldsjälar, både hos oss på Trosa RS och runt om i hela Sverige. Det finns eldsjälar överallt och det är de som håller igång klubbarna.

Trosa Ridsällskaps ridskolechef Disa Johannesson är den som nominerade Nettan.
”Hon är så värd det här. Alla vill ha en Nettan i sin förening. Hon är så himla lojal och har en vilja att hjälpa alla alltid i vår klubb. Hos Nettan sitter det aldrig fast”, säger Disa på förbundets site.

Nominering:
”Med ett outtröttligt engagemang får ”Nettan” Flensburg saker att hända och med små medel gör hon det omöjliga möjligt. Hon är en kreativ idèspruta som alltid hittar lösningar. Nettans stora och varma hjärta klappar framförallt för klubbens barn och ungdomar. Hon pushar, utmanar och stöttar i ur och skur. Och får dem att växa både som individer och som grupp. Tack Nettan för att du finns!”

Nettandisa
Disa Johannesson, ridskolechef, ligger bakom nomineringen. Foto: Privat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden