Hoppning
16 september 2018 13:51

Niklas Arvidsson dominerade 1,45-klassen i Ljungby

NationelltMed inte mindre än fyra hästar till winning round dominerade Niklas Arvidsson helgens högsta nationella hoppklass. Resultatet blev seger och ytterligare två placeringar.

Niklas Arvidsson tog hem segern i Ljungby med Decurio. Foto: Ninni Svensson

Vid de nationella tävlingarna hos Ljungby Ridklubb denna helg reds Grand Prix-klassen under lördagen. Klassen hade 25 startande, hindren låg på 1,45 och klassen avgjordes med en winning round, dit de nio felfria i grundomgången kvalificerat sig.

Niklas Arvidsson hade ridit felfritt med fyra hästar i grunden och utgjorde alltså nästan vartannat ekipage i winning round. Det blev också Niklas som tog hem segern i klassen, efter att med med en marginal på nära två sekunder gått i mål snabbast med Decurio (HANN val f-10 e Diarado-Cornet Obolensky, uppf Johann Djuren). Niklas tog också fjärdeplatsen med Hasard och sjunde plats med Certina M. Totalt red Niklas ihop 13 000 kronor i prispengar för sina tre placeringar.

Tvåa i klassen blev Amanda EricssonAccolade, följd av Sandra JonasdotterSan Darca.

180916_145ljungby
Pristagarna i Ljungbys 1,45: Niklas Arvidsson etta, fyra och sjua, Amanda Ericsson tvåa, Sandra Jonasdotter trea och på femte plats Anders Lidbeck på Nabucco Z. Sexa placerade sig Frida Karlsson på Elliot (ej på bild). Foto: Ninni Svensson