Sverige
20 augusti 2021 06:25

Nomineringen öppen till Årets tränare

LedarskapPå Ryttargalan hyllas prestationer och personer som gjort stordåd, både på stora internationella arenor och hemma på den lokala ridklubben. Ett av priserna som delas ut är det som går till Årets tränare, där nomineringen nu är öppen.

Nomineringen öppen till Årets tränare
Dressyrryttaren Marina Mattsson och tränaren Jan Brink möts i en "high five" efter en lyckad ritt. Foto: Roland Thunholm

”En bra tränare gör den svåra rid/körkonsten enkel, får dig och din häst att utvecklas på just era villkor och längta till nästa träningspass! En bra tränare väcker lust, är lyhörd, lyfter varje elev och hjälper dig att sätta dina mål – och nå dem. En tränare av bästa märke har självklart alltid hästens bästa för ögonen och tummar aldrig på den viktiga hästkunskapen.”

Så beskriver Ridsportförbundet en bra tränare, som nu ska hyllas för sitt ledarskap med ett stipendium på 10 000 kronor till fortsatt utbildning, studieresa eller liknande. Bakom priset, som delas ut på Ryttargalan senare i höst, står Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion.

Har du en riktigt bra tränare, i någon av de tio grenar som ligger under Ridsportförbundet? Då kan du skicka in din nominering, senast den 1 oktober – här kan du läsa mer om hur du gör och vilka kriterier tränaren behöver uppfylla.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden