Clinic
29 oktober 2019 11:37

Norrlands bästa ekipage rider för Pether Markne

Norrländsk inspirationsclinicÖrnsköldsviksortens Ryttarklubb är tillbaka med nya krafter efter en tung start med kvarka i början av året. På onsdag kväll håller Pether Markne en clinic i både hoppning och dressyr – med ryttare från hela Norrland inför ett fullsatt ridhus.

Norrlands bästa ekipage rider för Pether Markne
Pether Markne har tävlat hoppning upp till 1,60 internationellt och dressyr på OS-nivå. Arkivbild: Fredrik Jonsving

– Detta är ett unikt tillfälle för hästintresserade att samlas för att se några av Norrlands bästa ekipage i både hopp och dressyr, berättar Maggan Eriksson-Bech, hopptränare på Örnsköldsviksortens Ryttarklubb.

– Det är alltså en clinic som kommer att locka ryttare från båda disciplinerna!

Det råder närmast glädjeyra på klubben som har rest sig upp efter att ha drabbats av kvarka i början av året.
– Nu är vi ”friska” och tar nya krafttag. Klubben firar också 20 år på den här anläggningen, så det vill vi också fira trots ett jobbigt år, fortsätter Maggan Eriksson-Bech.

– Vår vision är att bli ett ledande ridsportcenter i Norrland och arrangera event som sammanför ryttare i hela Norrland – för gemenskap och inspiration!

Hela 300 åskådare från hela Norrland väntas komma till clinicen med Pether Markne, som drar igång klockan 18.00 på onsdag kväll.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden