Hoppning, Ponny
9 november 2019 15:45
Ridsportplus

Nu avgörs det vilka ponnyryttare som får hoppa på Friends

AvgörandeÅtta ponnyryttare får starta i finalen i Prins Carl Philips pris under Sweden International Horse Show. I eftermiddag avgörs det vilka som tar sig till final, och Ridsports inloggade läsare kan följa tävlingen via sändningen i RidersLive.tv.

Nu avgörs det vilka ponnyryttare som får hoppa på Friends
Frida Levin och CLH Flash Gordon är ett av ekipagen till start i sista semifinalen i Prins Carl Philips pris. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Den fjärde och avgörande semifinalen i Prins Carl Philips pris rids på Strömsholm med start klockan 17.15 lördag eftermiddag.

I kategori C startar åtta ekipage, och bland dem med bra chanser att ta sig till Friends är Ophelia Jenderholt, Edsbro Ryttarförening, och Munsboro Sniper, med en andraplats i bagaget sedan tidigare. Även Frida Levin, Strömsholms Ridsportförening, och CLH Flash Gordon liksom Sofia Landers, Vetlandaortens Ryttarförening på Mio, finns bland dem som ett bra utgångsläge, men det kan också bli någon annan i startfältet som kammar hem en av de åtråvärda platserna på Friends.

Två kategori C-ekipage som inte kommer till start, men som ändå ser ut att kunna gå till final,  är Lilly Johansson, Hittarps Ridklubb, och Small Titan, som vann semifinalen i Ljungby och kom tvåa i Laholm, samt Clara Hermelin, Flyinge RF, och Mr Jack Sparrow med en seger och en fjärdeplats.

Två klara i kategori D

I kategori D är Philip Svitzer, Helsingborgs FK, och Zabrino redan klara för Friends, efter två segrar i tidigare semifinaler. Ellen Dahlberg, Lammhults RK med Poetic Star har två andraplatser sedan tidigare och kommer inte till start i Strömsholm, men även det är ett svårslaget resultat.

Goda chanser har också Moa Behrens, Strömsholms RF, och Drumcashel Little Legend, som kommer med en seger sedan tidigare, och startar i Strömsholm.

Andra ekipage med goda möjligheter att ta sig hela vägen till Friends är Signe Svensson, Jump Club RF, och Bright Eyes, liksom Wilma Halberg, Trollhättans SR, och Hot Lady Carthago.

Semifinal-ekipagen får räkna sina två bästa resultat från de fyra olika semifinalerna, varav semifinalen i Strömsholm är den sista.

Sändningen i RidersLive.tv startar kl 17 och klassen börjar 15 minuter senare. Lena Bredberg, tränare och landslagsledare i ponnyfälttävlan, kommenterar klassen tillsammans med Anna Wallberg, dressyrtränare, som tillsammans med Lena Bredberg trimmar årets deltagare i Stjärnornas hoppning på Friends-

Efteråt semifinalerna blir det vinnarintervjuer. Sändningen i RidersLive.tv är tillgänglig för Ridsports inloggade läsare.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden