Sportnytt
16 juli 2014 07:00

Nu börjar showen i Aachen

Stortävlingarna i tyska Aachen gör skäl för sitt andranamn Lilla VM i år. Det är många nationer som mönstrar sina VM-lag där under resten av veckan.

Nu börjar showen i Aachen
Chio Aachens maskot hälsar alla välkomna till årets tävlingar.

Tävlingarna i Aachen har pågått sedan i helgen med bland annat voltige och unghästklasser. Men det är i morgon de stora stjärnorna börjar dyka upp på den magnifika tävlingsplatsen. 

Tävlingen, som brukar locka över 360 000 åskådare, innehåller bland annat Nations Cup i hoppning, dressyr, körning och fälttävlan. Sverige har lag i alla discipliner utom hoppning där Henrik von Eckermann är ensam svensk i startfältet. Det är också en U25-tour i dressyr.

Svenska fyrspannskuskarna Tomas Eriksson, Fredrik Persson och Axel Olin ska slipa på de sista detaljerna innan VM. I fälttävlan är det Niklas Lindbäck, Malin Petersen, Johan Lundin och Ludwig Svennerstål som representerar Sverige och kollar VM-formen. I dressyren rider VM-aktuella Patrik Kittel, Jeanna Högberg, Minna Telde och Tinne Vilhelmson-Silfvén den stora rundan för Sverige. Sverige har också ett U25-lag på plats. 

Veckans största höjdpunkter är torsdagens nationshoppning, lördagens terrängprov i fälttävlan och maratonkörning samt den femstjärniga küren på söndag. Både Totilas och Valegro finns på startlistorna. På söndag är det också Aachens klassiska Grand Prix-hoppning. 

För arrangören själv blir årets tävlingar en generalrepetition inför nästa år då ett samlat EM för alla ridsportgrenar utom fälttävlan går i Aachen. 

Betalkanalen Horse 1 sänder från tävlingarna, precis som ClipMyHorse: http://www.clipmyhorse.de/en/live/channel/1/chio-aachen-2014-2014 och 
WDR webb-TV: http://www1.wdr.de/mediathek/video/livestream/index.html 

Arrangörens hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden