Nyheter
23 juli 2020 08:29
Ridsportplus

Nu finns Airbnb för hästar

Häst på resaEn ny app ska sätta stallägare och resande hästägare i kontakt med varandra. Appens skapare tror att kunderna kommer att vara dels tävlingsryttare, dels de som vill semestra med häst.

Nu finns Airbnb för hästar
Filip Kronqvist är en av skaparna till appen Daystable. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Appen Daystable är en reseplattform för boxuthyrning som lanseras i veckan. Tanken är att den som behöver stanna på väg till tävling eller träning ska kunna hitta stall längs med resrutten.
– Appen strukturerar upp kommunikationen mellan hästägare och stallägare, säger Filip Kronqvist, som skapat Daystable med sin bror Joakim Kronqvist.

Tidigare har det funnits Facebookgrupper med liknande syfte.
– Men där har problem enligt mig varit att det så lätt försvinner in i flödet, säger Filip Kronqvist.
Han är sambo med Eirin Losvik som rider i det finska fälttävlanslaget, och har kunnat bolla sina idéer med hästfolk.
– Jag har blivit engagerad i ridsporten och varit med på träning och tävling. Jag har diskuterat med ryttare och tränare och märkt att det finns ett behov av en sådan här plattform.

Tävlingsryttare största gruppen
Filip Kronqvist tror att den största kundgruppen kommer att vara tävlingsryttare.
– Men även de som vill semestra med häst kan resa och ta med sig hästen.
Appen lanserades i veckan och i dagsläget finns ett 15-tal stall registrerade. Daystable har fått stöd från Almi, och tar inte betalt av användarna.
– Inledningsvis är vårt fokus inte ekonomisk vinning. Första versionen har inga inkomstkällor, vi satsar på att bygga upp ett användarantal och att utveckla en app som hästmänniskor efterfrågar. Om appen växer enligt vår vision, ser vi flera alternativ för hur appen även kan bli ekonomiskt lönsam.

Hur har ni tänkt när det gäller smittorisken?
– På samma sätt som tidigare när stallen endast tagit emot bokningar manuellt så ligger detta ansvar, att minska smittorisken, på stallet samt hästägaren. Vi har diskuterat att i framtiden utveckla en funktion där hästresenärer säkerställer hästens hälsa i appen vid en bokning. Vår uppgift är främst att hjälpa stallägare och hästresenärer att finna varandra, säger Filip Kronqvist.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden