Sport
24 augusti 2017 09:53

Nu tar vi medaljer

Bo Jenås budskap till alla som undrat när Sverige ska börja ta dressyrmedaljer är enkelt. Det är nu! Bronshjältarna - Sverige tar brons vart tionde år - berättar om sina intryck.

Nu tar vi medaljer
Hela bronsgänget på pallen, från vänster Patrik Kittel, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson Silfvén, Rose Mathisen och den mycket nöjde Bo Jenå. Foto: RolandThunholm

Sverige bärgade brons senast 2007 och dessförinnan 1997, Indvivuellt var det Patrik Kittels brons från Rotterdam på EM 2011. 

Bo Jenå, förbundskapten och vid rodret länge nu, menade att det varit mycket kraxande innan EM om hur laget skulle klara sig.
– Nu vet ni det, vi klarar oss bra, vi tar medalj, sa han på strålande humör.

Patrik Kittel om trycket att rida ut sist och ha häng på en medalj. 
– Jag visste att det var massor av press, visst var det så, mer än vanligt. Jag var otroligt nöjd med min häst men jag visste inte vad vi verkligen behövde för att ta medalj. Det enda vi räknat ut var vad som krävdes för Tyskland och det var inte riktigt rimligt. Det är fantastiskt att få en medalj. 

Tinne Vilhelmson Silfvén om känslan efter sin insats med Paridon Magi.
– Jag visste inte riktigt hur han skulle reagera, han tog det bra men man vet aldrig. Det är fantastiskt att ta en medalj i det här sammanhanget, på hemmaplan, på EM.

Rose Mathisen om sin lagstart.
– Jag har varit nervös i nästan två veckor, nu är det över och det är skönt, nu är jag inte det minsta nervös mer. Jag var otroligt nöjd med min häst och ser framemot att rida Specialen.

Therese Nilshagen om sin insats för laget.
– Det här var en fantastisk dag, jag gjorde ett dumt misstag i ritten även om jag var nöjd i övrigt men med medaljen så känns det bara fantastiskt.
– Jag tänkte inte så mycket på att jag satte personbästa utan mest på att mitt misstag var retligt, då direkt efter ritten, nu är det bara underbart.

Bosse Jenå om hur det känns att bärga första medaljen som lagkapten.
– Jag är så nöjd, så nöjd så nu kan alla som undrat när vi skulle ta medaljer sluta undra. Det är nu vi börjar med nya unga hästar och ett starkt lag. Alla fyra är med till Specialen så nu blir det bara roligare.


Ett härligt bronsgäng anno 2017, från vänster  Rose Mathisen, Therese Nilshagen, Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.

Läs om lagets väg till brons,
klassreferat dag 1
klassreferat dag 2
Resultat med ritter Rose Mathisen och Tinne Vilhelmson Silfvén
Slutresultat med Therese Nilshagens ritt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden