Hoppning
27 maj 2012 14:18

Finsk familjefest i Norrköping

Det blev den finska landslagsryttaren Sebastian Numminen som tog hem stora rundans GP-klass i Norrköping International Horse Show. Och hans sambo Satu Liukkanen blev meetingbäst.

Finsk familjefest i Norrköping
Sebastian Numminen och Contendo da Carma var bäst i 1,50-klassen i Norrköping på söndagen. Roland Thunholm

Så gott som halva startfältet gick till winning round i 1,50-hoppningen. Även där fortsatte nollorna rulla in och det var riktigt tajt om tiden i toppen. Men Sebastian Numminens 8-årige Contendo da Carma (e Con Capitol-Stanford) ville ta hem det här och vann med över en och halv sekund tillgodo.
– Han debuterade i 1,50 förra helgen i Köpenhamn och var felfri och så vinner han här. Det är en fantastisk häst som har allt; jätteförsiktig, bra lynne och elastisk, säger Sebastian Numminen.

Satu Liukkonen med Celestine var tredjeplacerad och tog hem meetingpriset på Norrköping International Horse Show efter idel felfria och placerade ritter under helgen.

Mellan finnarna klämde Malin Nilsson och Prizilla från Årsta-Runsten sig in i resultatlistan och tog hand om andraplaceringen. 

Resultat

Läs mer i nästa nummer av Ridsport.

Jessica Ohlsson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 132 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-