Hoppning
14 april 2013 16:53

Numminen GP-vinnare

Han var sist ut i winning round. Men i ärevarvet fick Sebastian Numminen rida först. Tillsammans med Contendo da Carma vann han söndagens Grand Prix över 1,50-hinder på Kungsbackas nationella hopptävlingar.

Numminen GP-vinnare
Sebastian Numminen vann söndagens GP-hoppning i Kungsbacka.

Sebastian Numminen och Contendo da Carma (hingst f 2004 e Con Capitol-Stanford) hade två felfria rundor i protokollet när det var dags för winning round i den 19 ekipage stora klassen. Utgångsläget för Kristianstadsekipaget, som var sista startande, var att en felfri sista runda skulle ge seger.
– Jag vet att min häst är säker. Jag trodde att han skulle vara felfri, säger Sebastian Numminen som därmed inte red för att bli snabbast av fyrafelarna om en bom skulle trilla. 

Hans plan höll och de två felfria rundorna räckte till seger och 10 000 kronor i prispengar. Närmast efter kom Onsalaryttaren Sara Samuelsson/L Ésprit 14 med fyra fel och en tid i sista rundan som var drygt tre sekunder snabbare än Numminens. 

Annelie Frank/Jörgen Ottosson

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-