Fälttävlan
9 juni 2022 10:27

Ny bästa svensk på världsrankningen

VärldsrankningEfter en fyrstjärnig seger har Amanda Staam gjort en rejäl klättring på världsrankningen när maj månads resultat räknats in, och är nu högst rankad av de svenska fälttävlansryttarna. På tronen sitter världsettan Oliver Townend tryggt kvar, med stor marginal.

Ny bästa svensk på världsrankningen
Amanda Staam är nu bästa svensk på världsrankningen i fälttävlan. Foto: Roland Thunholm

Amanda Staam tar ett rejält kliv uppåt på senaste rankningen i fälttävlan, då hon nu är listad som 52:a i världen – förra månaden låg hon på plats 93. Det gör att hon nu är bästa svensk, före Sara Algotsson Ostholt (86:a) och Malin Josefsson (96:a). I topp hundra finns även Christoffer Forsberg på plats 99.

Britten Oliver Townend sitter fortsatt säkert i toppen, med över 120 poäng tillgodo på världstvåan Michael Jung, Tyskland. Där bakom är Rosalind Canter ny trea, efter en klättring från plats 15 månaden innan – två topplaceringar i femstjärniga Badminton gav en skjuts uppåt på rankningen.

Hela världsrankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden